image

Eğitim Bir-Sen Batman yönetimi Batman Genç Memur-Sen üyeleri ile bir araya gelerek  “Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi” inde gönüllü görev alan öğretmenlerle kaynaşma toplantısı düzenledi. Genç Memur-Sen’in organize ettiği toplantıya Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Ergin ve il yönetim kurulu hazır bulundu. Toplantıda açılış konuşması yapan Ergin, “Bir bilenle bilge nesil” projesinin 3 temel öğesi olduğunu söyledi. 

 “Proje, Öncü Nesiller Yetiştirilmesini Sağlayacaktır”

 Ergin, açıklamasının devamında; “Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi”nin sadece atanmış değil aynı zamanda adanmış öğretmenlerimizin öncülüğünde ortaöğretim düzeyinde okumalar yaparak genelde insanlık tarihinin birikimini özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesini sağlayacaktır. “Bir bilenle bilge nesil” projesinin 3 temel öğesi olduğunu söyleyen Ergin; “Bunlar öğretmen, öğrenci ve kitaptır. Proje kapsamında her bir adanmış öğretmen 10 öğrenciden oluşan kitap okuma halkaları oluşturarak, gençlerimizin okuduğu kitabı birlikte analiz eder daha sonra kitapla alakalı kompozisyon yazar. Öğrencinin düşünce dünyası genişletilmesi amaçlanan bu projede öğrencinin kaleminin de geliştirmesi arzu edilmektedir.” Dedi.

 Amacımız Temiz Ve Şuurlu Nesiller Yetiştirmek

 Daha sonra söz alan Eğitim Bir- Sen Başkan Yardımcısı ve Bilge Nesil Koordinatörü Murat Kılınç, Memur-Sen’in koordinesinde olan projenin atanmış öğretmenler ile değil adanmış öğretmenlerle yürütüldüğünü söyledi.

Ramazan ayına girmeden projelerini taçlandırmayı hedeflediklerini söyleyen Kılınç konuşmasını şöyle dürdürdü;

“Bu projeye gönül vermiş arkadaşlarımdan Allah razı olsun… Ramazan’a girmeden önce bunu taçlandırmak istiyoruz. Yapacağımız her işte sizin bilginiz olacak. Bu çalışmalarımız tek kişilik değil grup çalışması olacaktır.. Sendikamız bu alanda güçlüdür. Amacımız temiz ve şuurlu nesiller yetiştirmektir. Bu projenin en büyük amacı budur. Tohum atmak zorundayız.  Bu anlamda  mutlaka ve mutlaka islami değerlerle  bütünleşen bir gençlik oluşturma  hedefimiz var. Biz Genç Memur-Sen olarak payımıza düşeni yapacağız.” AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *