image

Batman Valiliği, iki çocukları beyincik erimesi (NCL2) hastası olan Fatma ve İhsan Abay çiftinin çocuklarından Ahmet'in tedavi masraflarının karşılanabilmesi için yardım komisyonu kurdu. Dünyada nadir görülen ölümcül NCL2 hastalığına yakalanan çocukların dramını daha önce haberleştirmiştik. Başta gazetemiz olmak üzere Abay çiftinin çocukları Emircan (11) ile Ahmet Çınar (5) kardeşlerin dramının basında geniş yer bulması üzerine Batman Valiliği harekete geçerek bir yardım komisyonu kurdu.

Yardım komisyonuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Baba İhsan Abay ilk defa büyük bir umuda kapıldığını, bu kampanya sayesinde hastalığa yeni yakalanan 5 yaşındaki çocukları Ahmet’in yüzbinlerce doları bulan ilaçlarını yurt dışından getirme imkânını elde etme umudu taşıdıklarını söyledi.

5 YAŞINDAKİ AHMET’İMİZİN DE AYNI KADERİ PAYLAŞMAMASI İÇİN ÇIRPINIYORUZ

Kampanyada ilk bağışı Vali Hulusi Şahin’in yaptığını belirten Baba Abay, Vali Şahin’in komisyon aracılığıyla açılan banka hesabına 10 bin lira yardımda bulunarak ilk bağışçı olduğunu söyledi. Baba Abay, “ İnsanlar kendilerini bizim yerimize koysunlar. Onların çocukları bu hastalığa yakalansaydı ne yaparlardı? Ellerinden ne gelirse yapmazlar mıydı? Biz de bunu yapıyoruz. Çocuklarımızdan Emircan için çok geç artık. Hastalığı ilerledi. Gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Hastalığa yeni yakalanan 5 yaşındaki Ahmet’imizin de aynı kaderi paylaşmaması için çırpınıyoruz.” İfadelerini kullandı.

SON UMUDUMUZ BU KOMİSYON

Hayırseverlere çağrıda bulunan Baba Abay, “ Herkes elinden geleni yapmalı. Kimin gücü neye yeterse bu komisyona katkıda bulunmalı. Çok umutluyum. Son umudumuz bu komisyon. Lütfen küçük yavrumuzu kurtaralım. Yardıma gücü yetmeyenleri de duaya çağırıyorum. Zor günler geçiriyoruz. Allah’tan yardım ve sabır diliyoruz. Bu zor günlerimizde halkımızdan dua ve yardımlarıyla yanımızda olmalarını istiyoruz.” Diye konuştu. AHMET KÖLGE

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *