image

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle birlikte öğrenme güçlüğü çeken bireylere yönelik çalışmalar yapan Yaşam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Durmaz ve beraberindeki heyeti, kurum müdürü M. Şirin Yıldız ve yöneticileri karşıladı. Ziyarette kurum yöneticileri tarafından HÜDA PAR heyetine, öğrenme güçlüğü konusunda bilinmesi gerekenlerle ilgili genel bilgiler verildi.

“ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLERE ÖZEL İLGİ GÖSTERİLMELİ”

Düzenli olarak yaptıkları ziyaretlerine devam ettiklerini söyleyen Durmaz, “Bugün, öğrenme güçlüğü olan bireylerle ilgili faaliyetler yürüten rehabilitasyon merkezini ziyaret ettik. Öğrenme güçlüğü, genellikle çocukların okula başladıkları dönemde fark ediliyor. Öğrenme güçlüğü, özel eğitim ve özel ilgi neticesinde tedavi edilebilecek bir problemdir. Genelde bu bireylerin zekâ problemi ya da zihinsel bir sorunları yok, yaşıtlarından daha tembel veya daha geç anlıyor değiller. Tek farkları, beyin fonksiyonlarının normal bireylere göre farklı şekilde çalışmasıdır. Dikkat bozukluğu ve genel koordinasyon eksikliği yaşadıklarından dolayı öğrenme güçlüğü olan bireylere ailede özel ilgi gösterilmeli, okul ortamında da özel eğitim verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

“AİLE, ÇOCUĞUNUN GELİŞİMİ İÇİN OKUL İLE SIKI BİR DİYALOG İÇİNDE OLMALI”

Çocuğunun gelişimi için ailenin okul ile sıkı bir diyalog içinde olması gerektiğini vurgulayan Durmaz, konuşmasını söyle sürdürdü: “Hiçbir aile çocuğunun sağlıksız olmasını istemez. Öğrenme güçlüğü ya da başka sıkıntıları olan çocukların aileleri bu duruma karşı sabırlı olmalı ve bunun bir hayat sınavı olduğunu bilmelidirler. Birçok sorun, mücadele edilerek ve uğraş verilerek çözüme kavuşur. Bu konuda öğrenme güçlüğü olan bireylerin ailelerine çok önemli görevler düşüyor. Zira çocuğun bu sorunu aşması için ailenin kendisine vereceği destek çok önemlidir. Aileler, çocuklarında öğrenme güçlüğü olduğunu öğrendikten sonra onlara karşı aşırı derecede korumacı olmamaları gerektiği gibi aşırı derecede ihmal etmemelidirler. Bu konuda uzmanlar ailenin, çocuklarının okuldaki öğretmenleriyle sıkı bir diyalog içinde olmaları gerektiğini ve birlikte çalışmalarının çocuğun gelişimi için çok önemli olduğunu vurguluyorlar.” AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *