image

Bu yıl ilk defa 18-22 Kasım tarihleri arasında uygulanacak olan bir haftalık ara tatili öğretmen ve öğrenciler açısından değerlendiren eğitimciler, dinlenme ve ders tekrarlarının yapılması bakımından bir fırsat olduğunu söylediler.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 24.06.2019 tarih ve 12017312 sayılı 2019/9 nolu genelgesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. MEB'in daha önce açıkladığı yeni çalışma takvimi kapsamında Kasım ve Nisan aylarında birer haftalık ara tatil yapılmasıyla ilgili uygulama yönetmelikle düzenlendi. Buna göre, ders yılı 2 döneme ayrılacak ve her dönemde bir ara tatil yapılacak. 

18 ile 22 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan ilk bir haftalık ara tatil uygulamasını değerlendiren eğitimci rehber öğretmen Avni Altın, hayata geçecek olan uygulamanın sonuçlarını, eğitim camiası olarak merakla beklediklerini belirtti.

Tatil sürecini olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Altın, "Bu süreç içerisinde, bunun olumlu olumsuz taraflarını hep beraber göreceğiz, kanaatimizce olumlu bir gelişmedir. Çünkü özellikle uzun yaz tatil döneminin çok olması münasebetiyle öğrencilerin dersten kopuk olması ve eskiden 3 ay olan yaz tatilinin 2,5 aya düşürülmesi, okulların bir hafta erken başlayıp aynı şekilde geç bitirilmesi münasebetiyle bir tatil gerektirecektir. Tabii bu tatil sürecinin uzun olması her ne kadar öğrencilerin dinlenme ihtiyacı var dersek bile 2, 2 buçuk ay öğrenci tatili için yeterlidir." dedi.

"KONULARIN TEKRARI VE EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ AÇISINDAN YERİNDE BİR UYGULAMADIR"

Öğrencinin özellikle uzun süren tatiller sonucunda okulların başlamasıyla beraber ciddi anlamda konsantrasyon ve motivasyon eksikliğini gördüklerini aktaran Altın, "Öğrenciler özellikle ilk bir-iki hafta dersler de öğrenci toparlamak çok güç oluyor. Milli Eğitimin almış olduğu ve ilk defa uygulanacak olan birinci yarıyıl döneminin tam ortasındaki bu ara tatil modülü, özellikle 2 aylık zaman zarfında öğrencilerin görecekleri konularının genel tekrarı ve eksikliklerin giderilmesi açısından yerinde bir uygulamadır." ifadelerini kullandı.

Altın, "12'inci sınıf ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler açısından çok olumlu bir gelişmedir. Çünkü öğrencilerin okul sürecinde genel anlamda tekrar edemeyeceği konuları belki bu süreç içerisinde tekrar edebilme zamanı elde edebilecektir. Ayrıca bunun ikinci dönemi var. İkinci dönemin tam ortasında da bir haftalık tatil süresi vardır." şeklinde konuştu. ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *