image


Törende bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, “Bugün Ilısu projesinin çok önemli bir merhalesine daha hep birlikte şahitlik etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bugün Batman-Midyat Karayolunun sıfır ile 36’ncı kilometre arasındaki Hasankeyf geçişini de ihtiva eden relokasyon faaliyetini tamamlamak üzere buradayız. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün ihaleli bir işiydi ve Hasankeyf geçişine ihtiva ediyor. Burada 11’nci kilometre ile 37’nci kilometre arasındaki 26 kilometre bölünmüş yol olarak bugün itibariyle trafiğe açıyoruz.” Dedi.

RESMİ AÇILIŞI BAKANLIK YAPACAK

Resmi açılış töreninin bakanlık tarafından bilahare yapılacağını belirten Vali Şahin, “ Bahsetmiş olduğumuz 26 kilometre çok özel imalatlar içeriyor. Hem bölünmüş yol var, biraz önce geçtik hem de üzerinde durmuş olduğumuz 1001 metre uzunluğunda iki viyadükten oluşan çok özel bir imalatı da, ihtiva ediyor. Buna dengeli konsol diyorlar. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz burada hem teknik olarak çok özellikli hem de maliyet olarak da çok yüksek bir faaliyet gerçekleştirdi. Bunun da son viyadüğünü bugün itibariyle trafiğe açacağız. Böylece 11’inci kilometre ile 37’nci kilometre arasındaki 26 kilometre trafiğe açılmış olacak.” İfadelerini kullandı.

KALE SOKAĞI TAHLİYE EDİLİYOR

Er-Rızk Caminin tahliyesi ve yeni yerine taşınması konusunda yeni aşamaya geçildiğini söyleyen Vali Şahin, Bunun içerisinde de kale sokağının tahliyesi var. Vatandaşlarımızdan önümüzdeki pazar günü saat 18.00’e kadar buranın tahliyesini tamamlamalarını bekliyoruz. Pazartesi günü de Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüzün iş makinaları burada yıkıma başlayacaklar. Bu hususta zaman bizi çok sıkıştırıyor. Çünkü sular yükseliyor.” Dedi. MEHMET EMİN URAZ

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *