image

 

Gaziantepspor profesyonel oyuncusu  17 Yaşındaki Murat AYDIN ‘a karın ağrısı nedeniyle Özel Batman Dünya Hastanesine başvurusu sonrası apandisit teşhisi kondu.  Özel Batman Dünya Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet DOĞAN tarafından laparoskopik (kapalı yöntem) ile appandektomi ameliyatı yapıldı.

Murat AYDIN, ameliyatı hakkında “kısa sürede tekrar antrenmanlara başlayabilecek olmak çok sevindirici, kendimi sahaya çıkacak kadar iyi hissediyorum” dedi.

Op. Dr. Ahmet DOĞAN  açıklamasında, “Hastamız bize gece başlayan ani karın ağrısı nedeni ile başvurdu. Yapılan film ve muayene sonuçları ile hastamıza appandisit (appandiks ıltıhaplanması) tanısı konarak operasyon için hazırlıkları yapıldı. Özellikle sporcu hastalarda acık yöntemlerle yapılan ameliyat ve girişimlerin sporcuların spor hayatlarında  sorunlar yaratmasından dolayı hastamıza laparoskopik (kasıktan açılan ufak deliklerden girilerek) appandektomi ameliyatı yapıldı. Hasta bu ameliyat sayesinde operasyonda sonra iki saat içinde yürümeye başlamıştır. Son yıllarda ameliyatların kapalı yöntemlerle yapılması diğer hastalarımız içinde daha konforlu ve daha az ağrısız olması, erken iş hayatına dönme avantajlarından dolayı tercih edilmektedir. Özel Batman Dünya hastanesinde her türlü kapalı ameliyat girişimleri artık daha sıklıkta yapılmaya başlamıştır. “ dedi.

Anestezi Uzmanı Dr. Hasan KAYA ise konu ile ilgili olarak: “Hastanemiz ameliyathane odaları ve anestezi ekipmanları yenilenmiş olup, uluslararası standartlardadır. Bu sayede riski yüksek hastaların cerrahi işlemlerini hemen hemen her gün gerçekleştirebilmekteyiz. Ameliyat sonrası dönemde rehabilitasyon hizmetleri sayesinde hastaların günlük yaşama daha çabuk adapte olmaları olanaklı hale gelmektedir.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *