image

Bu yılın ilk mahsul kırmızı kabuklu Antep fıstığının tezgâhlara çıktığını belirten fıstık satıcıları, bu sene fıstık fiyatının, rekoltenin düşük olmasından dolayı geçen seneye oranla yüksek olduğunu söylediler.

Antep fıstığında rekoltenin bu sene düşük olduğunu dile getiren Vakkas Azrak, bu sene Antep fıstığı fiyatının, rekoltenin düşük olmasından dolayı geçen seneye oranla yüksek olduğunu belirterek, “Antep fıstığının fiyatı şu an 35 TL, ileriki zamanlarda fiyatı düşer mi yükselir mi bilmiyoruz. Ama geçen seneye göre fıstık rekoltesi düşük. Geçen sene Antep fıstığı rekoltesi yüksekti. Antep fıstığı zaten iki yılda bir olur. Bu sene fıstık var ama mahsul çok az. Yağışlardan dolayı zaten geç olgunlaştı. Fiyat konusunda durum ne olur tam olarak bilemiyoruz. Şu an satışlarımız iyi.” ifadelerini kullandı.

Antep fıstığının sevilen bir ürün olduğunu belirten Mehmet Deniz ise baklavadan yemeklere, tatlılardan çereze kadar pek çok alanda kullanılan Antep fıstığının, bu yıl rekoltenin de düşük olmasından dolayı fiyatının yüksek olduğunu ifade etti. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *