image

Açıklamada, bayram tatili süresince alışveriş merkezleri, pazar yerleri, çarşılar, piknik alanları, park ve bahçeler gibi kalabalık yerlerde yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı halkın duyarlı olması istendi.

Açıklamada, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı şu hususlara dikkat çekildi: “Yürürken çantanızı vücudunuza yakın tutunuz. Elinizde torba, poşet veya başka bir eşya varsa çantanızı bunlarla vücudunuzun arasında kalacak şekilde tutun. Yanınızda yüklü miktarda para taşımayınız. Alışveriş sırasında yanınızda bulunan değerli eşyalarınızı sık sık kontrol ediniz. Evinizden ayrılırken kapınızı mutlaka kilitleyin. Kapınızın göbeğinin kırılmasını veya levyeyle açılmasını engelleyici tertibatı çok ucuza taktırabilirsiniz. Posta kutunuzu devamlı olarak boş tutunuz, tatile giderken komşunuza bu kutuyu boşaltmasını tembih ediniz.”

Sosyal medya aracılığı ile evde olunmadığı belirtilen paylaşımlarda bulunulmaması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Her türlü önleme rağmen hırsız içeri girebilmişse ilk tercih edeceği yer yatak odasıdır. Değerli eşyalarınızı tahmin edilemeyecek yerlerde ya da banka kasalarında muhafaza ediniz. Dilendirilen çocuklara para vermenin, onların sokaklarda çalıştırılmasına ve istismar edilmesine yol açacağını unutmayınız. Halkın yoğun olduğu bölgelerde çocuklarınızı yalnız bırakmayınız.” ifadelerine yer verildi. AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *