image

Başta soğan, patates, biber ve domates olmak üzere sebze fiyatlarının geçen senelere oranla 3-4 kat arttığını savunan vatandaşlar, havaların ısınmasıyla birlikte umudunu önümüzdeki günlere bağladı.

Fiyatların geçen haftaya oranla düştüğüne dikkat çeken Pazarcı Halil Ölmez, “Geçen hafta domates 6 liraydı şimdi 3,5 liraya düştü. Biber 10 liraydı, şimdi 5 liraya düştü. Salatalık 6 liraydı, şimdi 3 liraya düştü. Nedeni ise üretimin fazla olmamasından dolayıdır. Geçen hafta domates iyi olmamasına rağmen 6 liraydı, bugün 3 lira olmasına rağmen müşteri almıyor. Mayıs ayında fiyatlar ucuzlar.” dedi.

Pazardaki fiyatlardan şikâyet eden emekli memur Eyüp Altundal, “Fiyatlardan memnun değiliz, fiyatlar halen ucuzlamadı. Fiyatların ucuzlamasını bekliyoruz. Bir emekli için fiyatlar pahalı, bir şey alamıyoruz. Geçen haftalarda 100 lira alışveriş yapardık, şimdi 55 liraya düştü ama halen fiyatların düşmesi lazım. İhtiyaçlarımızı tam olarak karşılamıyoruz. Havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı, durum biraz iyi oldu. Fiyatlar biraz daha aşağı düşerse fakir, fukara alışveriş yapar.” ifadelerini kullandı.

“YAĞMUR ÇOK YAĞDI, MİLLET AZ EKİN EKTİĞİNDEN DOLAYI FİYATLAR YÜKSEK OLDU”

Havaların ısınmasıyla birlikte yeni mahsullerin gelmesiyle fiyatların düşeceğini belirten pazar esnafından Ali Beler, “Bu sene fiyatlar yüksek ama fiyatlar düşmeye başladı. Fiyatlar neden yüksek? Yağmur çok yağdı, millet az ekin ektiğinden dolayı fiyatlar yüksek oldu. Kimileri sebze fiyatlarının yüksek olmasından dolayı Erdoğan’ı suçluyor. Tayyip Erdoğan ile alakası yoktur. Ürünler az ekildiğinden dolayı fiyatlar yüksek oldu. Şimdi fiyatlar düşmeye başladı. Havalar ısındığı için fiyatlar düşmeye başladı. Patates ve soğan az ekildiği için fiyatlar yüksek oldu. Geçen sene patates ve soğan ekenlerin ürünleri çürüdüğü için bu sene kimse fazla ekmedi. Bir hafta içerisinde yeni mahsullerin çıkmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini umuyoruz.”

“HAVALAR GÜZEL OLURSA SEBZE VE MEYVE FİYATLARININ UCUZLAYACAĞINA İNANIYORUZ”

Fiyatların yüksek olmasını hava şartlarına bağlayan Necdet Yıldırım ise, “İnşallah fiyatlar daha iyi olacak. Bugün biraz pahalı gibi geliyor, esnafın işi tamamen kırıktır. Biz bunun farkındayız. Bende berberim esnafın halini iyi anlıyoruz. Havanın yağışlı olmasından dolayı ve buna benzer sebeplerden dolayı fiyatlar yüksek oldu. Bu Allah'ın bir vergisidir. İnşallah havalar güzel olursa sebze ve meyve fiyatlarının ucuzlayacağına inanıyoruz. Fiyatların yüksek olmasını hava şartlarına bağlıyorum. Yağmurun çok olmasından dolayı seralara girilemedi.” dedi. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *