image

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan eğitim konferansına Üniversite öğrencileri katılım sağladı. Eğitim konferansını veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Eğitimci M.Hüdazan Yaşın, katılım sağlayan öğrencilere teşekkür etti. İş başvurusunda bulunacak ve iş arayan kişilere yönelik iyi bir CV tekniklerini anlatan Yaşın, mülakatlar ve iş görüşmeler için CV’nin önemini anlattı.   

“İYİ BİR CV %50 İŞ GARANTİSİDİR”

İyi bir CV hazırlamanın işe alınmanın %50’si anlamına geldiğini belirten Eğitimci M.Hüdazan Yaşın, istenilen bilgilerin net, kısa ve hedef odaklı anlaşılır olması gerektiğini söyledi. Yaşın; ”Öncelikle kullandığınız CV formatına dikkat etmelisiniz. İmla hatası, yazım hatası ve sıralamaya dikkat etmeli, yaptığınız işleri ve görevleri kısa anlatmalısınız. CV’niz 2-3 sayfayı geçmemelidir. Özellikle uzun paragraflardan kaçınmalısınız. CV’nizi hazırlarken kendi kendinizle çelişmemeye dikkat edin. Kariyer hedeflerinizi mutlaka belirtin. Hobilerinizi ve CV’nize fotoğraf eklemeyi unutmayınız.” diye konuştu.

“ÖNYAZI HAZIRLAYIN”

Eğitimci M.Hüdazan Yaşın, CV’nin önüne kısa ve net bir ön yazının olmazsa olmazlardan olduğunu belirterek açıklamasına şöyle devam etti; “İster çevrimiçi başvuru yapın, isterseniz e-posta yoluyla CV ile birlikte mutlaka ön yazı gönderin. Ön yazınızda amaç CV’nizin değerlendirmeye alınması ve mülakata çağrılmak için karşı tarafa bir sebep vermek olmalıdır. Kalıplaşmış bir ön yazıdan ziyade, iş ilanına uyarlanmış, işe ve pozisyona uygunluğunuzun özeti niteliğinde bir mektup oluşturmak hedeflenmelidir. Europass CV ile birlikte ön yazınızı oluşturabilirsiniz. Sonuç olarak kim olduğunuz, neler yaptığınız, neler yapmak istediğiniz, gelecek hedeflerinizin neler olduğu konularda net cevaplar sunmalıdır.” İyi Bir CV için Temel ilkeler’ konulu eğitim seminerine Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Yurt Hizmetleri Şube Müdür vekili Kadri Gümüş, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halil Çöl, Süveybe Ana Yurt Müdiresi Nebahat Özmen, Batman Kız Yurdu Müdiresi Gülden Öncel, Eğitim Koordinatörü Cihan Önen ve Üniversite öğrencileri katılım sağladı. MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *