image

8 Mart Kadınlar Günü bahanesiyle yılda sadece bir gün hatırlanan kadınların yılda 364 gün sömürüldüğünü, değersizleştirildiğini ve bir meta haline getirilmeye çalışıldığını ifade eden yazar ve sosyologlar, İslam dininin kadına verdiği değeri hiçbir ideolojinin ve görüşün vermediğini söylediler. 

Nisanur Dergisi Yazarlarından Arzu Demir ve Sosyolog Merve Bozan, sözde kadın haklarını savunma adına kutlamaların yapıldığı 8 Mart ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sosyalizm, Komünizm gibi beşeri ideolojilerin ve düşüncelerin kadının gözünü boyamak için 8 Mart bahanesiyle kadına sadece bir gün değer verdiğini belirten Demir, İslam'ın ise kadına sadece bir gün değil her gün değer verilmesini emrettiğini söyledi.

Kadınların "8 Mart Kadınlar Günü, Sevgililer Günü, Anneleri Günü" gibi günlerle sömürüldüğünü, beşeri sistemlerin kadınları kendi menfaatleri doğrultusunda kullandığına değinen Demir, kadının toplumun kölesi haline getirilip değersizleştirildiğine vurgu yaptı.

Sadece İslam dininin kadına değer verdiğini, onu ulvi yerlere getirdiğine işaret eden Demir, Müslüman kadınlara çağrıda bulunarak gayrimüslimlerin oyununa gelmemelerini istedi.

"KADINLAR 364 GÜN SÖMÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLMİYORLAR"

Demir, "İslam kadına iyiliği 365 güne yaymıştır. Ama maalesef Kapitalizm, Sosyalizm tuzaklarına düşen bayanlar kendilerine hediye edilen bu güne bir lütuf gözüyle bakıyorlar. Hâlbuki onlar 364 gün sömürüldüğünü bilmiyorlar. Kapitalizm, Sosyalizm gibi beşeri sistemlerin zihniyetleri, menfaatleri doğrultusunda kullanıldıklarını bilmiyorlar. Ama kendilerine değer veriliyormuş gibi bu günler onlara hediye ediliyor. Allah sürekli kadına iyilik yapılmasını emrediyor ve Peygamberimiz de aynı şekilde kendi hayatıyla bunu insanlara gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"Beşeri sistemler kadından sadece faydalanır"

Beşeri ideolojilerin kadını toplumun kölesi haline getirdiğini belirten Demir, "Komünizm kadını değerli bir varlık olarak görüyor, ama kendi zihniyeti ve menfaati doğrultusunda ne şekilde kullanacağının derdine düşmüş. Kadın onun yanında şu şekilde değerlidir; güzelliği, gençliği olduğu müddetçe kendisinden faydalanır. Onu billboardlarda, filmlerde, güzellik yarışmalarında kullanır. Gençliği ve güzelliği gittikten sonra kadına eski bir eşya gözüyle bakar. Sosyalizm de kendi düşüncesine göre kadını evin kölesi olmaktan kurtarır. Evin kölesi değil toplumun kölesi haline getirir. Kadının olması gereken yerde değil de olmaması gereken sektörlere iter ve kendisinden faydalanır. Kapitalizm de kadını birer alışveriş çılgını haline getirir." şeklinde konuştu.

Sosyolog Merve Bozan ise ABD, Rusya, Fransa gibi sözde gelişmiş ve her gün kadına şiddetin her boyutunun yaşandığı yerlerde bu günlerin kutlanmadığını, özellikle İslam beldelerinin seçilerek bu görevin buralarda icra ediliyor olmasının bu günün çok masum olmadığının göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Batı'nın, 8 Mart'ta kadını sadece bir güne sığdırmasıyla ve süslü sözlerle kadını bir meta olarak gördüğünü, onu sömürdüğünü kaydeden Bozan, kadının küresel güçlerle değil İslam ile değer kazandığını, haklarını elde ettiğini dile getirdi.

"İSLAM BELDELERİNİN SEÇİLMESİ BU GÜNÜN MASUM OLMADIĞINI GÖSTERİYOR"

8 Mart'ın göründüğü gibi masum olmadığına işaret eden Bozan, "Görünürde bugün hakları ellerinden alınmış ve mazlum olan kadınların haklarının iadesi olarak kutlanır, ama bugünler hiç de göründüğü gibi masum değildir. Çünkü bu, birileri tarafından öngörülmüş küresel bir görevdir. ABD, Rusya, Fransa gibi sözde gelişmiş ve her gün kadına şiddetin her boyutunun yaşandığı yerler varken ve bu yerlerde bu günler kutlanmazken, özellikle İslam beldeleri seçilerek bu görevin buralarda icra ediliyor olması bu günün çok masum olmadığını bize gösteriyor." şeklinde konuştu. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *