image

 


YÜZLERCE GERCÜŞ’LÜ TER DÖKTÜ

Gercüş ilçesinde Peygamber sevdalıları platformu tarafından kutlu doğum siyer sınavı yapıldı. Bağlar başı Mahallesi Gercüş Dicle Anadolu Lisesinde Kutlu doğum siyer sınavı (KDSS) düzenlendi. Türkiye genelinde yüz binlerce katılımcının katıldığı sınava Gercüş'te 860 kişi katıldı.

Platform üyesi derneklerden olan ve Gercüş'te faaliyet gösteren ENFAA DER Üyeleri ve Sınava katılan vatandaşlar, duygularını şu şekilde belirttiler: “Bu sınavın amacı Peygamber efendimizi tanıtmak ve hayatımızda yer bulmasını sağlamaktır. Böyle bir etkinliğin olması bizi gerçekten sevindirmiştir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) de yönelik bir sınav olduğu için sınava daha da çok önem verdik, bu çalışmayı yapan herkesten Allah razı olsun.”

KOZLUK'TA SİYER SINAVINA YOĞUN KATILIM

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla gerçekleştirilen Siyer Sınavına Kozluk ilçesindeki vatandaşlar da yoğun katılım gösterdi.

Sınav, Kozluk'ta 3'ü köy ve 11'i merkez olmak üzere 14 noktada gerçekleştirildi. Çocuk, kadın, genç ve yaşlıların da rağbet gösterdiği sınava ilk, ortaokul ve liseden öğrenciler de yoğun katılım sağladı.

14 merkezde bin 140 kişi sınava girdi. Hazreti Muhammed'in hayatını okuyup sınava giren öğrenciler, çok mutlu olduklarını ve sınavı kazanmasalar dahi aslında Hazreti Muhammed'in hayatını okuyarak büyük bir kazanım elde ettiklerini dile getirdiler.

BEŞİRİ’DE DE SİYER SINAVI COŞKUSU VARDI

Beşiri’de de 1037 kişinin katılımıyla siyer sınavı gerçekleşti.

Beşiri Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Rıdvan Üzümcü sınavla ilgili yaptığı açıklamada özellikle alt kategorideki (1-2) çocuklarımızın gelişimlerinin olumlu yönde olacağını ve dini eğitimle daha ahlaklı hak-hukuk bilincinde bireyler olarak yetişeceklerini ifade etti.

Sınava katılan vatandaşlar duygularını paylaştı. Sınav sayesinde bir şeyler öğrendiklerini söyleyen Muhammed Önder: “Peygamber Sevdalıları Platformundan Allah razı olsun bu sınavı düzenledikleri için sayelerinde biz peygamberimizin hayatından bir şeyler öğreniyoruz. Allah onlardan razı olsun. Peygamberimizin hayatını ve sünnetlerini öğreniyoruz ve uygulamaya çalışıyoruz.” dedi. 

Halil İbrahim İptaş ise: “Peygamber Sevdalıları Platformu sayesinde Peygamberimizin hayatını öğrenmeye fırsat bulduk ve çocuklara ödül veriyorlar bu da çocuklar için güzel bir şey olacak bu yüzden Peygamber Sevdalılarından Allah razı olsun.” Dedi. RECEP FIRAT

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *