image

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından, devlet destek ve teşvikleri konusunda Batman’da yapılan bilgilendirme toplantısı, Vali Hulusi Şahin'in katılımıyla gerçekleştirildi. Program'da Vali Şahin'in yanı sıra Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, DİKA Proje Birim Başkanı Sihat Ferat Toktaş, Batman Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Erin, KOSGEB Batman Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Semih Oltan Çepe, bazı kamu kurum temsilcileri, Kobiler, girişimciler ve yatırımcılar  katıldı.
Toplantıda söz konusu devlet yardımları ve yatırım teşvikleri ile ilgili girişimci, yatırımcı, işveren ve KOBİ'lere yönelik olarak en güncel bilgi ve uygulamalardan örnekler aktarıldı.
 "Devlet Destekleri Batman Bilgilendirme Toplantısı Saat 13.00'da Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Batman Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
BATSO Başkanı Demir'in açılış konuşmasından sonra Vali Şahin kürsüye gelerek şöyle konuştu: " Batman çok önemli bir potansiyele sahiptir. Çok geniş arazilerimiz var. Su, güneş ve bir sanayi alt yapısı da var. Biz organize sanayimizde yeni 2 bin dönümlük sanayi parselleri oluşturup hızlı bir şekilde hizmete açma noktasında çalışmaktayız. Burada 630 dönümlük alan çok kısa bir süre içerisinde hayata geçirilecek. Kalan bin 370’de bir sonraki aşamada devreye girecek, ama bunların da yetmeyeceğinin farkındayım. Çünkü sanayici dostlarımız ciddi anlamda bizden sanayi parseli talebinde bulunuyorlar. Biz ikinci OSB için de startı veriyoruz. Orta vadede ikinci OSB devreye girecektir. Bunun için çalışmalara bugünden başlıyoruz. Bu basamak basamak devam ettirilecek çok önemli bir faaliyettir. Bir de tekstil ile ilgili özel bir çalışmamız var. Tekstilci dostlarımızın arsa, sanayi parseli taleplerini daha hızlı bir şekilde cevaplandırmak için bir arayış içerisindeyiz. Çeşitli formüller üzerinde çalışıyoruz. Bu hususta da yakın zamanda hızlı sonuçlar alıp hem boy boy,  yani 500 metre kareden 2 bin 500 - 3 bin metrekareye kadar çeşitli büyüklüklerde arsa üretmek istiyoruz. Yine daha küçük çaptaki tekstilcilerimize de iş geliştirme merkezi yani binayı da verip cüzi bir ücretle kiraya verebileceğimiz bir iş geliştirme merkezi arayışı içerisindeyiz. Bunlar şu anda hazırlık aşamasında ama önümüzdeki yazdan tezi yok hayata geçirilebilecek şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tüm amacımız sizlere ve sizlerin yatırımlarına yol vermektir."
Program daha sonra çeşitli görsel sunum ve bilgilendirme konuşmalarıyla devam ettikten sonra yapılan kokteylden sonra son buldu. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *