image

Batman merkez Karşıyaka ve Hürriyet mahallelerinde yaklaşık 6 yıldır sürekli elektrik kesintileri yaşanıyor. Mahalle sakinlerinin, yıllardır devam eden kesintilere bir çözüm bulunması adında ortaya koymuş oldukları tepkileri ara ara gündeme gelmişti.
Yıllardan beridir devam eden elektrik sıkıntısının çözümü noktasında DEDAŞ mahalleye büyük bir trafo kurarken, mahalle sakinleri bu adımın olumlu olduğunu fakat sıkıntıların henüz bitmediğini ifade ettiler.
Karşıyaka Mahallesi Samanyolu Caddesi üzerinde bulunan TR-67 trafo, 2013 yılından bu yana Hürriyet ile Karşıyaka mahallelerinin büyük bir kısmına elektrik verdiğinden yetersiz kalıyor ve elektrik kesintileri yaşanıyordu. Aradan geçen 6 yıldan sonra Batman Belediyesi tarafından trafo için yer tahsisi yapılırken DEDAŞ tarafından ise mahalleye yeni büyük bir trafo kuruldu.   
Yapılan çalışmaların ardından mahallelerin yaşadığı elektrik sıkıntılarının büyük bir kısmının giderilmesini mutluluk ile karşıladıklarını dile getiren Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hayrettin Velioğlu, "Mahallemizde büyük bir sıkıntı vardı. Karşıyaka ve Hürriyet mahalleleri arası olan Arı ve Petrol Caddesi sürekli elektrik sıkıntısı vardı. Hem elektrik kurumu hem de belediye elektrik sorununu giderdiler. Belediye trafo için yer verdi elektrik kurumu da gelip yaptı. Bu mağduriyetimizi giderdikleri için her iki kuruma da teşekkür ederim. Bu mağduriyetin giderilmesiyle Hürriyet Mahallesinin bir kısmı ile Karşıyaka Mahallesinin bir kısmı rahatlandı. Bu sorunun giderilmesinde katkısı olanlara teşekkür ederim." dedi.
"Mahallemizde elektrik sıkıntımız daha bitmemiş"
Hürriyet Mahallesinde elektrik sıkıntısının tamamıyla çözülemediğine de değinen Velioğlu, "Mahallemizde elektrik sıkıntımız daha bitmemiş ve Batman'da elektrik sıkıntısının biteceğini sanmıyorum. Hürriyet Mahallesi ile Seyitler Mahallesi birbirine bağlıdır. Seyitler Mahallesinde bir tel kopsa Hürriyet Mahallesi'nin de elektrikleri kesiliyor. İki mahalleyi birbirinden ayırmaları için çok söyledik ancak daha yapılmadı. Seyitler Mahallesi yakınında iki trafomuz var ikisi de sıkıntılıdır. Elektrik kurumundan isteğimiz bu sorunu gidermeleridir. Bu büyük sıkıntımızı bir trafo ile hal olacaktır. En yakın zamanda bu sıkıntının da giderilmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.   
"Doğal gazın gelmesiyle yaşanan elektrik sıkıntıları büyük ölçüde çözülür"
Mahallelerine doğal gazın gelmesiyle elektrikte yaşadıkları sıkıntıların hafifleyeceğini belirten Velioğlu, "Doğal gaz mahallemizden geçerek Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsüne kadar gitmiş. Mahallemize doğal gaz gelmesi için SİBEDAŞ müdürünün bize sözü var. Milletvekili Ziver Özdemir araya girmiş mahallemize doğal gaz gelmesi için gerekenler yapılacaktır. Bize verilen sözler 2019 yılında mahallede çalışmalara başlayıp bitireceğidir. Tabi bizim isteğimiz sadece bizim mahalleye tek değil komşu mahallelere de doğal gaz getirilmesidir. Doğal gazın gelmesiyle yaşanan elektrik sıkıntıları da büyük bir ölçüde çözülmüş olacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)
 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *