image

Türkiye'de son 10 yılda evlenen çiftlerin sayısı azalırken, boşanan çiftlerin sayısı da yüzde 30 arttı. Her geçen gün evliliklerin azalması ve boşanmaların artması da aile kurumunu zayıflatıyor. İnsanın mutlu, huzurlu ve güvende olduğu en önemli yerin aile olduğunu belirten uzmanlar, ailenin korunması gerektiğini belirtti.
Aile kurumu, evlilik öncesi ve sonrası alınabilecek eğitim, evliliklerin azalması ve boşanma konuları ile ilgili konuşan Vaize Sema Bozgeyik, huzurlu bir toplum için mutlu ailenin şart olduğunu ve bundan dolayı ailenin korunması gerektiğini vurguladı.
Son yıllarda aile kurumunun giderek zayıfladığına dikkat çeken Bozgeyik, evliliğin toplumun en temel unsuru olduğunu ve mutlaka korunması gerektiğini belirterek, toplumsal huzurun ise ailedeki huzura bağlı olduğunun altını çizdi.
Bozgeyik, İslam'ın aile kurumuna çok önem verdiğini, ailenin sağlıklı olması, sağlam temeller üzerine kurulabilmesi için birçok emir ve tavsiyelerde bulunduğunu hatırlatarak, "Aile olmak önemli ama aile kalmak daha önemlidir." dedi.
Boşanma oranlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Bozgeyik, " yüz yüze ve gerekse telefonla gelen sorulara baktığımız zaman genellikle eşlerin birbirlerine karşı sorumluluklarını yerine getirmemeleri, aldatma olaylarının çok olması, öfke kontrolünün olmamasından dolayı birçok evlilikte yıkılmaların ve bozulmaların olduğunu görüyoruz. Türkiye istatistik verilerine göre son on yılda yaklaşık 6 milyon insan evlenmiş ve bunun bir milyonu tekrar boşanmış. Burada gördüğümüz gibi maalesef çok yüksek bir rakam var." dedi. ŞEVKİ ASLAN        
 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *