image

Turgut Özel Bulvarı Nasıroğlu İş Merkezi bitişiğindeki Yıldız Camii inşaatı hızla sürüyor. Konu ile ilgili gazetemize konuşan Yıldız Camii ve Külliyesi Yaptırma Yaşatma Dernek Başkan Yardımcısı Masum Padir, camii inşaatında bir sıkıntı olmadığını, çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Kaba inşaatın neredeyse bittiğini, küçük kubbelerin bittiğini ve büyük kubbe inşaatına geçildiğini aktardı.
“KABA İNŞAATI YAKIN ZAMANDA BİTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Kaba inşaatı bitirmek için çalıştıklarını belirten Padir, “Caminin kaba inşaatının kubbeler ve ön tarafı dâhil olmak üzere neredeyse tamamlandı. Küçük kubbeleri bitirdik, büyük kubbenin yapımı sürüyor. Külliyede ise bodrum dâhil 4 kat bitirildi, 3 kat kaldı. 3 Katın kabası bittikten sonra inşaatın tüm aşamalarına geçip bitirmeyi hedefliyoruz. Bizim eğer yardımlarda bir sıkıntı olmazsa zannediyoruz ki önümüzdeki sene bu vakitlerde camimiz tamamlanmış olacak. Projemiz çok güzel, vatandaşların beğeneceğini düşünüyoruz.” İfadelerini kulandı.
“EN BÜYÜK DESTEKÇİ VATANDAŞLARDIR”
Vatandaşlardan maddi destek beklediklerini aktaran Padir, “Bizim en fazla maddi yardıma ihtiyacımız var. Çünkü bu proje 5 milyon lirayı aşacak bir projedir. Zeminde 610 metrekare inşaat alanı var, yukarı çıkıldıkça cami 2 aşamalıdır. Camimiz bodrum dahil üç katlı olacak, külliyede ise 3. Kata kadar cami ile birleşik, 3. Kattan sonra kuran kursu, kreş olacak. Külliyenin içinde kütüphane ve bir nevi gençlerin eğitimini alabileceği, etkinlikler yapılabilecek bir alan da olacak. Dernek olarak cami tamamlandıktan sonrada camimizi yaşatmak adına etkinlikler düzenlemeyi düşünüyoruz. Sıra dışı projelerimiz var. Vatandaşlardan isteğimiz kendilerini bu hayırdan mahrum bırakmamalarıdır. En büyük destekçilerimiz vatandaşlarımızdır. Cami önüne yardım kutuları bıraktık, günlük ortalama 250-300 arası yardımda oradan topluyoruz. İnşallah ilimize yaraşır bir cami olacak diye düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *