image

Her kış ayında yaşanan elektrik kesintilerini kendilerini oldukça sıkıntıya koyduğunu belirten esnaf, özelikle sabah ve akşam saatlerinde kesilen elektrik yüzünden otomatik kepenklerin önünde kaldıklarını ve bazen iş yapamadıklarını belirttiler. Ayrıca post makinelerinde elektriğe bağlı olduğunu bu yüzden satış oranlarının düştüğünü söylediler. Elektrik olmadan hiçbir iş yapamadıklarını aktaran esnaf, aynı durumun bu sene yaşanmamasını istiyorlar.
“KENDİ DÜKKÂNIMIZA GİREMİYORUZ”
Elektrik kesildiğinde bazen dükkânlarını bile açamadıklarını ifade eden Siracettin Kaymış, “Elektrik kesintileri gerçekten bizi zor durumda bırakıyor çünkü esnafın her şeyi elektriğe bağlı. Bazen sabah elektrik gidiyor, kepenkler otomatik olduğu için açılmıyor ve saatlerce dükkân önünde kalabiliyoruz. Post makinelerimiz çalışmadığı için satış yapamıyoruz. Akşamları dükkânı kapatamıyoruz gene kepenk yüzünden. Bu sene elektrik sıkıntısının yaşanmasını istemiyoruz.” İfadelerini kullandı.
“BAZEN 10 DEFA ELEKTRİK GİDİP GELİYOR”
Konu ile ilgili görüşlerini aktaran Suat Baran, “Elektriğin gidip gelmesi bizi oldukça sıkıntıya sokuyor. Biz pasajda esnaflık yaptığımız için elektrik gittiğinde pasaj kapalı gözüküyor bu yüzden vatandaşlar gelmiyor. Her kış sıkıntı yaşıyoruz isteğimiz bu kışı elektrik sıkıntısı olmadan geçirmek. Çünkü bu sıkıntı gerçekten esnafı perişan ediyor. Bazılarının işi sadece elektrik ile, elektrik kesilince adamlar iş yapamıyor.” Şeklinde konuştu.
“BU SIKINTININ ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ”
Elektrik sıkıntısının çözülmesini isteyen Şükrü Göçmenoğlu, “Her kış aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Elektrik sıkıntısı, esnafı harap ediyor, özelikle çarşıda genellikle elektronik tamircileri var. Elektrik gidince hiçbir şey yapamıyorlar. Yetkililerden isteğimiz esnafın, sıkıntılarının giderilmesi ve bu kışı elektrik kesintisi olmadan atlatmamızdır.” Dedi. MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *