image

TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İş Adamaları Derneği) 2018 yılı faaliyetlerini değerlendirmek ve 2019 yılı bölge eylem planlarını istişare etmek üzere 1. Genişletilmiş Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Programı gerçekleştirildi. 27 Ekim Cumartesi günü Diyarbakır Radisson Blu Otel’de düzenlenen toplantıya Erzurum, Şanlıurfa, Batman, Muş, Elazığ, Van, Nizip, Bingöl, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman şube başkan ve komisyon üyeleri katıldı.
 Genişletilmiş Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölge toplantısının açılış töreninin ardından Genel Sekreter Dr. M. Osman Kapıcıoğlu, iki bölgenin makroekonomik verilerinin ve yatırım potansiyelinin bulunduğu sektörel çalışmaların yer aldığı sunumu gerçekleştirdi. Programın devamında da proje, yatırım, kurumsal organizasyon, sektör, mali durum ve eğitim konularında çalışmaların yapıldığı toplantılar gerçekleştirildi.
 Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölge toplantısında konuşma yapan Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nezir Yeşiyurt, bölgenin tarihte ticaret ağlarının merkezinde bulunduğunu birçok medeniyetin kültürel mirasını günümüze taşıdığını söyledi. Bölgenin ülke jeostratejik önemini de artırdığını belirten Yeşilyurt, “Güneydoğu Anadolu bölgesinin turizm ve ticarete katkısı yüzlerce yıldır kesintisiz devam ediyor. Bölgenin GSYİH’ya toplam katkısı yüzde 7 civarında. Belirtmek isterim ki Batman ekonomisi son yıllarda yapmış olduğu atılımla bölgeye ivme kazandırmanın yanında, önümüzdeki dönemde tamamlanmasını dilediğimiz OSB’yle birlikte cazibesini artıracaktır. Batman yatırımcıların ilgisini çeken ilimiz olup iş adamlarını yatırım yapmaya davet ediyorum.” diye konuştu. HABER MERKEZİ
 
 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *