image

 

Sayısal Loto kumarının haftada 1’den 2’ye çıkarılması konusunda tedirginlik yaşadıklarını belirten vatandaşlar, bu durumun ülkeyi daha kötü yerlere götüreceğini belirtti. Özelikle kumara teşvik edici bir karar olduğunu belirten vatandaşlar, insanların ekmek paralarını haftada bir kez değil, artık 2 kez yatıracağını belirterek yetkilere bu konuda çağrıda bulundular.

“HALKIMIZIN KUMAR OYUNLARINA YÖNELMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Vatandaşın kumar oyunlarına yönelmemesi gerektiğini belirten Arif Saydam, “Sayısal Loto’nun haftada 2 kez çekilmesine razı değiliz. Halkımızın bu tür kumar oyunlarına yönelmesini istemiyoruz. Çünkü çok yuvalar yıkılmış ve aileler yıkılmış. Biz bunun kaldırılmasını beklerken haftada 2’ye çıkarılması aklımıza devletin milletini harama teşvik ettiği geliyor. Biz bunu hem toplum hem de maneviyat için uygun görmüyoruz. Yani bu oyunları bilmeyenlere bile empoze etmeye çalışıyorlar. Biz b kumar oyunlarının tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Eğer devlet bu toplumun ıslahını istiyorsa, imanlı bir nesil yetiştirmek istiyorsa bu kumar oyunlarına bir son vermeli.” Şeklinde konuştu.

“AİLE İÇİ ŞİDDETİN NEDENLERİNDEN BİRİ DE KUMAR”

Aile içi şiddetin nedenleri arasında kumarın olduğunu belirten Emin Doğru, “Bu kumar oyunlarının önünün açılması birçok sıkıntıyı da beraberinde getirecektir. En basiti ailesinin rızkını kumara yatırdıkları için aile arasında tartışmalar çıkacak ve ayrılmalar artacak. Özellikle kumara başlayanlar alkole de başladığı için kadına şiddet artacaktır. Sayısal Lotunun haftada 2’ye çıkarılması gençleri de harama teşvik ediyor. Devletten isteğimiz kumar oyunlarının tamamen kaldırılması ve gençlerin daha manevi etkinliklere teşvik edilmesi.” İfadelerini kulandı. (İLHAN YILDIZ)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *