image

​Batman’da iki aile arasında yaşanan silahlı kavga nedeniyle çıkan husumet, alim ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle sona erdi.

Âlim, kanaat önderleri ve siyasi parti temsilcileri, Tapkan ve Kaplan aileleri arasında geçtiğimiz Ramazan ayının son günlerinde yaşanan kavgada, Bilal Tapkan ile Enver Kaplan’ın hayatlarını kaybetmeleriyle oluşan husumeti, ailelerin barışmasıyla sonuçlandırdı.

Batman merkez Demirbilek (Meymuniye) köyü Çeşmebaşı (Serêkaniye) mezrası Hacı Fahrettin Cami’sinde düzenlenen barış programı için bir araya gelen Tapkan ve Kaplan aileleri, karşılıklı olarak husumeti bitirdiklerini belirterek, Kur'an-ı Kerim'in altından geçip, birbirleriyle barıştılar.

Barış merasimine; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ile beraberindeki bir heyet, Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan ve bölgenin tanınmış alimlerinden bir heyet katıldı.  

Hafız Şeyh Münir Abdulcevad’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan barış merasiminde açıklamalarda bulunan Molla Enver Kılıçaslan ve alimlerden oluşan heyet, husumeti sonlandırdıklarından dolayı Tapkan ve Kaplan ailelerine teşekkür edilerek, tüm ihtilaf ve husumetlerin bitirilmesiyle huzurun geleceğine dikkat çekildi.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *