image

Batman kMM Şubat ayı toplantısında, “İslam ve Terör, Avrupa'da yükselen İslamofobi” ile “Mevsimlik İşçiler Sorunu” konuları ele alındı. kMM mutfağının hazırladığı sunumda “Charlie Hebdo katliamı” gibi ifadelerin olması tepkilere neden oldu.

Batman Küçük Millet Meclisi'nin (kMM), "Ön Yargılar Giremez" sloganıyla her ayın ilk pazar günü yaptığı toplantıların Şubat ayı gündem toplantısında, “İslam ve Terör, Avrupa'da yükselen İslamofobi” ile “Mevsimlik İşçiler Sorunu”  konuları ele alındı.Konuk olarak STK temsilcilerinin katıldığı toplantı, Batman Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Batman kMM Girişimcisi Cuma Gülcü'nün moderatörlüğünde gerçekleştirdi. 

 

İŞÇİ SENDİKALARINA ELEŞTİRİ

BkMM  girişimcisi Cuma Gülcü toplantıdan önce açıklama yaptı. İş sendikalarının toplantıya katılmadıklarını belirterek bu durumu eleştirdi.  

 

MEVSİMLİK İŞÇİLER KÖTÜ KOŞULLARDA ÇALIŞIYOR

Toplantı ilk olarak yerel konu olan, “Mevsimlik İşçiler Sorunu” konusu ele alındı. Mevsimlik işçilerden olan özellikle fındık işçilerin sorunlarına değinen katılımcılar, bölgeden Düzce, Ordu gibi fındık bölgelerine taşımacılık çok kötü şartlarda yapıldığı belirtildi. Katılımcılar,“İşçiler işte  kaldıkları süre zarfında harabe evlerde ya da ambarlarda yaşıyorlar. Sağlık sorunları çok kötü durumda, 20 kişilik bir işçi grubu harabe, yıkık evlerde ve yapay banyo tuvaletlerde temizlik ihtiyaçlarını görmek zorunda kalınıyor.” denildi.

 

Toplantı “Mevsimlik İşçiler Sorunu” ardından ara verildi. Aradan sonra toplantıda “İslam ve Terör, Avrupa'da yükselen İslamofobi” konusu konuşuldu.

BATI’DAKİ İSLAM DÜŞMANLIĞI MASYA YATIRILDI

“İslam ve Terör, Avrupa'da yükselen İslamofobi” konusuna başlanılmadan önce kısa bir açıklamada bulunan BkMM  girişimcisi Cuma Gülcü, “Paris’te Charlie Hebdo olay oldu. Sık sık konuşuldu çok fazla gündem de oldu. İslam ve terör İslam’ın teröre yaklaşımı nasıl son zamanlarda Avrupa’da yükselen islamofobi konusunu ele almaya başlayacağız. Düşünce özgürlük nereye kadar olmalı her şeyim mizahı yapılabilir mi? herhangi bir düşünceye veya kutsala yapılan hakaretin karşılığı ölüm mü? Olmalı. Gibi birçok soru gündeme getirildi. Bizde bugün bu sorular çerçevesinde toplantımızı gerçekleştireceğiz. İslam dini gerçekten bu konuya bakış açısı nasıl. İfade özgürlüğü dediğimiz gibi nereye kadar olmalıdır. Avrupa’da yükselen bir islamofobi var. İslam’la özleştirilmeye çalışılan İŞİD gibi örgütler var. Bunlara İslam’ın bakış açısı nasıl bunu ele almaya çalışacağız.” İfadelerine yer verdi.

 SUNUMDA KAFA KARIŞTIRAN SÖYLEMLER

kMM mutfağının hazırladığı sunum yapıldı. Sunumda dünya genelinde katledilen Müslümanlardan hiç söz edilmemesi Paris’te öldürülen 12 kişi için Charlie Hebdo katliamı denilmesi dikkat çekiciydi.

Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *