image

Yeşilay Cemiyeti Batman Şube Başkanı Dr. Elif Kılıcıkan insan sağlığını tehdit eden en önemli etkenin sığara olduğunu söyledi.

 

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ münasebeti ile açıklamalarda bulunan Yeşilay Cemiyeti Batman Şube Başkanı Dr. Elif Kılıcıkan insan sağlığını tehdit eden en önemli etkenin sığara olduğunu söyleyerek, vatandaşlara sigarayı bırakma konusunda çağrıda bulundu.

 

12- 17 yaş grubu çocuklarda sigara kullanımı ciddi boyutlara ulaşmıştır

Sigara kullanımının birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlık olduğunu ifade eden Kılıcıkan açıklamasında; “Ülkemizde 12- 17 yaş grubu çocuklarda sigara kullanımı ciddi boyutlara ulaşmıştır. Aktif ve pasif sigara içiciliğinden ölümlere, hastalıklara, kalıcı sakatlıklara ve psikolojik sorunlara neden olarak kişi ve toplum sağlığını tehdit etmektedir. Sistematik mücadele verilememesi halinde sigaranın neden olduğu ölümlerin artacağı tahmin edilmektedir. Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında da sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülmektedir. Dolayısıyla sigara kullanımının önlenmesi çalışmalarının önemi her geçen gün artmaktadır.” Dedi.

 

 (İlhan Yıldız)

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *