image

 

Bu ülkenin bütün sorunlarını temelinde cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar Kemalist rejim olduğunu belirten Şahin, "90 yılın Kemalist rejimi, Müslümanlara kan kusturmuş. Ama bugün Müslümanların oylarını alıp yola çıkmış olanlar, ittifaklar adı altında Kemalizm'e göz kırpıyor. Kemalizm'i yüceltiyor ve Kemalizm'i kahramanlaştırıyor. Kemalizm'i bu ülkede sevimli gösteriyor. Bazı Müslümanlar, İslami kimliklerle yola çıktıkları bu yolda dümeni Kemalizm'e kırmaya başladılar.  Dümeni eski rejimin sahiplerine kırmaya başladılar." dedi.

Cumhurbaşkanının İslam'ın güncellenmesine yönelik açıklamasına atıfta bulunan Şahin, bin 400 yıl değil, bir milyon dört yüz bin yıl da geçse de İslam naslarının güncellenmeye ihtiyaç duymayacağını ifade etti.

Şahin, konuşmasının devamında, "İslam'ın yeniden güncellenmesinden bahsediyoruz. Niye efendim? Çünkü bin 400 yıl önceki hükümlerle bu dünyayı, bu ülkeyi idare edemezmişsiniz! Kim demiş bunu? Sayın cumhurbaşkanı diyor. İslam, bırakın bin dört yüz yıl geçmeyi, bir milyon 400 bin yıl da geçse sabit naslara dayalı hükümleri değişmeyecek bir dindir. Ama hükümlerin uygulanması zamanın şartlarına göre değişebilir. Asri meselelerde de ehil olan ulemanın içtihatlarına açık bir dindir İslam. Ama siz toplum bu haldeyken, idare kokuşmuşken, toplumun dünya kadar sorunu varken, bölgenin siyasi gelişmeleri memleketi tehdit ederken, bıraktınız bunları İslam'ın yeniden güncellemesinden bahsediyorsunuz. Evet, İslam'ı güncelleyelim. Nereden başlayalım? Adaletten başlayalım. İslam adalettir. İslam'ı güncellemek istiyorsanız, adaleti tesis edin. Adaleti tesis ederseniz, İslam güncellenmiş olacak." ifadelerini kullandı. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *