image

 

Cuma Günü Batman Belediyesi önünde düzenlenen uğurlama törenine Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Milli eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Müftü Yardımcısı ve öğrenci ile velileri katıldı.  Öğrenciler daha sonra buradan okunan dualarla Çanakkale'ye uğurlandı.   

ÖĞRENCİLER ŞEHİTLİKLERİ VE TARİHİ YERLERİ GEZDİ

Proje kapsamında gönderilen lise ve üniversite öğrencileri, önce Bursa'da bulunan Ulu Cami, Orhan Gazi, Osman Gazi Türbeleri ve tarihi yerleri ziyaret etti. Ardından Çanakkale'ye geçen öğrenciler burada bulunan tarihi yerleri ve şehitlik abidelerini rehber tarihçi Ramazan Akbaş, öncülüğünde ziyaret edip Yasin-i Şerif ve dua okudular. Yapılan 2 günlük gezinin ardından öğrenciler Batman'a döndü.

"103 YIL SONRA YENİDEN ÇANAKKALE'DEYİZ"

Programda konuşan TÜRKAB Batman İl Başkanı Şehmus Temiz, Yaşadığımız coğrafyanın genetik şifrelerinin, Çanakkale’de saklı olduğunu söyledi. Temiz, "bugün 100 öğrencimizle birlikte Çanakkale'deyiz. 103 yıl önce ecdadımız burada tarihi bir zafer yaşattı bizlere. Çanakkale’yi anlamadan, Ortadoğu’da ve İslam coğrafyasının geri kalanında yaşanan olayları çözümleyemeyiz. Bizlerde bu manevi duyguyu geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yaşatmak için buraya getirdik" dedi. Recep Fırat

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *