image

2012 yılında işçi olarak başladığı tekstil sektöründe azmi ve kararlılığıyla 6 yıl gibi kısa bir sürede kendi işini kurmayı başaran evli ve 4 çocuk babası Yahya Aydın, onlarca kişiyi istihdam etmenin mutluluğunu yaşıyor. Organize Sanayi Bölgesinde tekstil fabrikası kurarak 80 kişiyi istihdam eden Aydın, ürettiği ürünleri Türkiye’deki çeşitli firmalara vermekle birlikte yurt dışına kadar ihraç ettiğini söyledi.

Hükümet tarafından destek verilmesi takdirde istihdam sayısını iki katına çıkarmayı hedeflediğini aktaran Aydın, kendi memleketindeki insanlara ekmek kazandırmanın her zaman sevincini yaşadığını belirtti.

80 KİŞİYE EKMEK KAPISI OLDUK

Bölge halkının işsizlikle mücadele ettiğini ve bu nedenle işsiz olan vatandaşlara iş kapısı olmak hayaliyle kendi işini kurduğunu vurgulayan Aydın, "5-6 sene önce bir tekstil fabrikasında çalışıyordum. Şu an Elhamdülillah yaklaşık 80 kişiye ekmek kapısı olduk. Yerli ve yabancı firmalara çalışıyoruz. Amacımız işçi sayımızı daha da yükseltmektir. Memleketimize, bölgemize faydalı olmaya çalışıyoruz. Bu yörenin halkı olduğumuz için kendi halkımıza katkımız olsun diye böyle bir işe giriştim." dedi. Recep Fırat

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *