image

 

4 CİPSLE BİR GÜNLÜK İHTİYACINIZ KARŞILANIYOR

Çocuklarımıza kesinlikle doğru beslenme alışkanlığı edinmek gerektiğini belirten Ulçay, “ En basitinden çocuklarımızın her gün tükettiği cipslerin her biri 496 kaloridir. Bir insanın günlük kalori ihtiyacı ise 2 bir kaloridir. Yani 4 cips bir günde yediğiniz zaman günlük ihtiyacınız karşılanıyor. Kola olsun fazla şekerli çay olsun bunlarında kalorileri fazla, bir kolanın 300 kalorisi var. Çocukların bu denli kilolu olup, obezite hastalarının artması tamamen yanlış beslemeden kaynaklanıyor. Biz genel olarak Türkiye’de yanlış besleniyoruz. Çocukluktan başlayıp, yetişkinine kadar çok düzensiz bir beslenme şeklimiz var.” Dedi.

ÜRÜNLERİMİZİN YÜZDE DOKSANI GDO’LU

Obezite tehlikesine dikkat çeken Ulçay, “Organik beslenme dediğimiz süreci zaten bitirdik, ne söyler- sek de söyleyelim ürünlerimizin yüzde doksanı GDO’lu. Tarım ve hayvancılığımız bitince dışa bağımlı bir hale geldik. Genetiği bozulmuş ürünler tüketmeye başladık, bunun yanında düzenli beslenme alışkanlığını da kaybettirdiğimiz için, çocuklarımız cips ile kola ile Fast Food tarzı hamburger, pizza gibi yiyecekler ile vücudun ihtiyacı olan ATP dediğimiz enerjinin çok üstünde vücuda enerji geliyor. Bir çocuğun günlük ihtiyacı 2500 kaloridir, cips, hamburger ve benzeri yiyecekler ile biz 5000’e yakın kalori veriyoruz. Vücut bunu yakamadığı zaman bunu depoluyor, çocuklarda obezite artıyor.” İfadelerini kullandı.

ŞEKERİN EN BÜYÜK NEDENİ OBEZİTEDİR

 Çocukların şeker hastalığı tehdidi altında olduğunu belirten Ulçay, “Şekerin en büyük nedeni obezitedir, tıp1 diyabetin en büyük nedeni obezitedir. Baktığımız zaman çocuklarda obezite oranı yükseliyor, onunla beraber bu hastalıklarında oranı yükseliyor. Yanlış beslenme birçok hastalığa neden olabilir. Çocuklar abur cubur çok tükettiği için, aileler çocuklarımız iştahsız, yemek yemiyor diye doktorlara gidiyorlar. Tabi yemez çünkü günlük kalori ihtiyacını 4 ciple tamamlıyorlar. Çocuklarımız maalesef ev içerisinde hareketsiz bir yaşama sahip. Telefon ve bilgisayarla düşkün, hareketsiz bir hayat olunca eni genişlemiş, kilosu artmış bir nesil yetişmeye başladı. Baktığımız zaman kalp krizi yaşı düşmeye başladı, şeker hastalığı aynı şekilde, tansiyon hastalığının yaşı düşmeye başladı. Bunların başlıca nedeni tekrar söylüyorum, yanlış beslenme, hareketsiz yaşam ve kanaatsiz olduklarını düşünüyorum. Bir yandan bakıyorsunuz açlıktan ölenler var, diğer bir yandan bakıyorsunuz ki yediği yemekleri tüketemeyip atanlar var. “ ifadelerini kullandı. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *