image

Gelişen teknoloji, beraber getirdikleri güzelliklerin yanında, vatandaşın aleyhine durumları da barındırıyor. İnternet sitelerinden alışveriş yapan vatandaşlar, büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalabiliyor. Günümüzde dolandırıcılık amacı ile kurulmuş birçok alışveriş sitesi mevcut. Bu dolandırıcı alışveriş sitelerinin mağduru olan Veysel Taşkın, 160 lirasını kaptırdığını ve artık geri tahsil edemediğini söyledi. Birçok vatandaşın bu tuzağa düştüğünü söyleyen Taşkın, güzel görünen web sitelerinin vatandaşı yanıltmaması gerektiğini belirtti.

160 TL DOLANDIRILDI

160 TL dolandırıldığını söyleyen Taşkın, “Kıyafet almak için internet sitelerini dolaşıyordum ve bir siteye rastladım, ismini daha önce duymamıştım. Bir kıyafet seçtim ve 160 TL’ye satın aldım. Maalesef istediğimi ürünü göndermediler ve para iadesinde yapılmadı. Daha birçok vatandaş bu şekilde dolandırılıyor. Yetkililerin bu duruma bir el atması ve gelen şikâyetler üzerine siteleri kapatmaları gerekiyor. Kredi kartını kaptıran vatandaşlar bir daha iflah olamıyor, borç içine giriyor.” Diye konuştu.

“GÜVENİLEN SİTELERE GİRİN”

Hemşerilerinin de aynı şekilde dolandırılmasını istemeyen Taşkın, “Hemşerilerimin de dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü artık her şey internet üzerinden yapılıyor, bunu fırsat bilen dolandırıcılarda boş durmuyor. Vatandaş, ilimizde şubeleri olan markaların web sitelerinden alışveriş yapmalı. Ellerinden geldiğince kapıda ödeme seçeneği ile alışveriş yapsınlar, kapıda kontrol edebilecekleri ürünleri tercih etsinler.” Dedi. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *