image

İTTİHAD Başkanı Molla Enver Kılıçaslan ve İTTİHAD üyesi Molla Salih Gültekin şans oyunlarının haram olduğunu söyleyerek vatandaşlardan uzak durmalarını istediler.

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle satılan milli piyango biletlerinin dinimizce haram olduğuna dikkat çeken İTTİHAD Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, halkı Müslüman olan bir ülkede devlet kurumları tarafından oynatılan kumarın nice ailelerin yıkılmasına sebep olduğunu belirterek, hükümetin bunu yasaklaması gerektiğini ifade etti. Milli Piyango ve şans oyunlarının dinimizce haram olduğunu, Müslüman halkın da bu haramlardan uzak durması gerektiğini ifade eden Molla Enver Kılıçaslan, “İslam dininde kumarın haram olduğu açık ve net bir şekilde ortadadır. Milyonlarca insandan para topluyorlar, bu topladıkları parayı da çekiliş, piyango ve şans oyunları adı altında birkaç kişiye veriyorlar. Yani çoğu fakir olan bu insanların parasını alıp zenginlere veriyorlar diyebiliriz. Aslında burada kazananın zengin veya fakir olması çok önemli değildir. Burada önemli olan bu kumar illetinin hayat karartıyor olmasıdır. Bu da ne adalettir, ne şefkattir, ne merhamettir ne insani ne de İslami’dir.”dedi.

Kılıçarslan, “Devletin görevi esasen halkını kötülükten kurtarmaktır, onları bu bataklığa sürükleyen şeylerden korumaktır. Milyonlarca insan bilet alıp belki bu parayı kazanırım diye düşünüyor, ama bunun sonunda milyonlar değil bir kişi veya birkaç kişi kazanıyor. Şimdiye kadar bu paralardan da kimse hayır görmemiştir. Çünkü bu biletlere para veren milyonlarca insanın gözü vardır. Milyonlarca insanın gözünün olduğu bir paradan hayır görmek mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

MİLLİ PİYANGO YASAKLANMALI

Hükümetin bir an önce tedbir alıp, toplumu maddi ve manevi felakete götüren kumarı yasaklamasının toplumun yararına olacağını belirten Kılıçaslan, “Dolayısıyla bir konuda yüce Allah'ın kesin bir emri varsa, toplumun bu ilahi emir ve yasaklara riayet etmesi lazım. Bir taraftan namaz kılacaksın öte taraftan cebinde kumar bileti taşıyacaksın? Bu çelişkilerden kurtulmamız gerekiyor. Tamamen kültürümüzün dışında olan, inancımıza ters düşen, örf ve adetlerimize aykırı olan bu illetten uzak durulmalıdır. Müslüman halkımızın bu konularda çok dikkatli olması gerekiyor. Hükümet toplumu felakete götüren kumarı yasaklamalı, buna göre tedbir alıp halkını manevi yozlaşmadan korumalıdır. Bu ve buna benzer kumar oyunlarından halk zarar görüyor. Burada hem bireyler kendini haram ve zararlı şeylerden korumalı, hem de devlet bu haksızlığı ortadan kaldırmalıdır.” ifadelerini kullandı.

MİLLİ PİYANGO KUMARIN BİR TÜRÜDÜR

 İTTİHAD üyesi Molla Salih Gültekin de yaptığı açıklamada, “İnsanları harama, fitneye sürükleyen bir oyun olan Milli Piyango kumarın bir türüdür. Halkımız, bölge halkı dindar bir halk olduğu için kumara karşı çok hassastır. Kumardan hep uzak durmuştur. Çocukluklarından beri kumarın kötülüğünü duya gelmiştir. Ama ne yazık ki Milli Piyango Kumar değilmiş gibi gösterildiği için dini endişeye sahip birçok kimse bile bu çekiliş biletlerini alıyor.” Dedi

 HALKINIZI DÜŞÜNÜYORSANIZ DEVLET ELİYLE ONLARI KUMARBAZ YAPMAKTAN VAZGEÇİN

Milli Piyango dâhil her tür çekiliş ve şans oyununun kumar olduğunu, kumarın da büyük günahlardan sayıldığını söyleyen Gültekin, “Bazı kirli eller tarafından milli piyango oyununu kumar değilmiş gibi gösteriliyor, hal böyle olunca halk bunu normal görmeye başlıyor, yılda bir keredir deyip kumara bulaşabiliyor insanlarımız. Biz devlet yetkililerine şöyle sesleniyoruz, milli piyango ile kazanılan paranın ne kazanana ne de oynatana faydası dokunmamıştır ve dokunmayacaktır. Halkınızı düşünüyorsanız devlet eliyle onları kumarbaz yapmaktan vazgeçin. Bu tür şans oyunlarını yasaklayın.” İfadelerini kullandı. Mehmet Emin Uraz

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *