image

 

Gazetemizi ziyaret eden Ak Parti il Başkanı Murat Güneştekin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Güneştekin, Peygamberimizle ilgili yayınlanan küstah karikatürleri de kınayarak herkesi peygamberi sahiplenmeye çağırdı.

Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve yeni İl Başkan Adayı Diyaettin Uçar, Ak Partili bir heyetle beraber gazetemizi ziyaret etti. Pazar günü, Başbakan Davutoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşecek Ak parti İl Kongresiyle ilgi hazırlık çalışmaları konusunda bilgi veren Güneştekin gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KARİKATÜR KÜSTAHLIĞINI KINIYORUM

Gazetemizin sorularını cevaplayan Güneştekin, Peygamberimize yönelik çirkin karikatürle ilgili olarak, “ Müslüman olduğunu söyleyen, Peygambere inanan herkesin bu küstahlığa şiddetle tepki vermesi gerekir. Biz Ak Parti olarak bu küstahlığı şiddetle kınıyoruz.” Dedi.

HDP KENDİNİ SAMİMİYET TESTİNDEN GEÇİRMELİ

Ülkenin doksan yıllık problemi olan Kürt sorununu çözmek için önemli uygulamalara imza attıklarını belirten Güneştekin, “ Çözüm sürecini sonuna kadar götürme konusunda kararlıyız. Ancak muhataplarımız bu konuda samimi değiller. Çözümü baltalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu konuda samimi değiller. HDP kendini samimiyet testinden geçirmeli. Öz eleştiri yapmalı. Halkımız kim ne olduğunu iyi biliyor.” Dedi.

HDP’NİN KENDİ DIŞINDAKİ PARTİLERE TAHAMMÜLÜ YOK

HDP’nin kendisi dışındaki yapı ve partilere tahammülsüz olduğunu söyleyen Güneştekin, “ Özellikle seçimlerde bu tahammülsüzlük had safhaya varıyor.  Herkes yasalar çerçevesinde siyaset yapma hakkına sahip. Yeni çıkacak güvenlik kanunuyla bunu engellemeye çalışacağız. Bölgede güvenliği sağlama konusunda kararlıyız. “ açıklamasında bulundu.

 

Vedat Aydın

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *