image

Gülistan Caddesi cazibe merkezi projesi hakkında gazetemize konuşan esnaf, çalışmaların 29 Ekim’e kadar bitirilemeyeceği konusunda endişeli olduklarını belirtti. Gülistan Caddesi esnafının büyük sıkıntılar çektiğini belirten esnaf, çalışmaların sarkmamasını ve söz verildiği güne kadar bitirilmesini istedi. Ayrıca kiracıların 2 aydır kiralarını ödeyemediklerini belirten esnaf, bu sıkıntılarla ilgili kendilerine yardım eli uzatılması gerektiğini belirtti. Yapılan çalışmaların beklediklerine değmesi gerektiğini söyleyen esnaf, çehrelerinin güzel olmasını ve projenin verdiği zararı karşılaması gerektiğini savundu.

BİTİRİLMEYECEĞİ KONUSUNDA ENDİŞELİYİZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gülistan Caddesi esnafından Nedim Arslan, “Esnaf olarak çalışmaların bitip, bitmeyeceği konusunda endişeliyiz. Çünkü biz kıyafet sattığımız için ürünlerimiz tozdan zarar görüyor ve defoluya çıkıyor. Buda bize zarar olarak dönüyor. Zaten kiraları ödemekte zorlanıyoruz bir de mal zararı üstüne gelince çekilmez bir hal alıyor. Dükkânlarımızın önüne araçlar park ediyor, müşterilerin gelmesini engelliyor. Geçen gün çalışma yapan araçlardan bir tanesi tabelama çarpıp zarar verdi, ben bunun zararını kimde temin edeyim. Çalışmaların söz verildiği günde bitirilmesini istiyoruz, yetkililerden ricamız esnafın sıkıntılarını çözsünler.” Diye konuştu.

GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMASINA İNANMAK İSTİYORUZ

Çalışmaların güzel olacağına inanmak istediklerini belirten esnaf Ferit Dağ, “Bence çalışmalar 29 Ekim’e kadar bitmeyecek çünkü az kişi çalışıyor. Bize söylenen ise 29 Ekim’e kadar biteceğiydi, biz bu konuda endişeliyiz. Tabi çalışmaları destekliyoruz, fakat yetkililerde esnafı desteklerse daha iyi olur esnaf kira ödeyemiyor. Endişemizin asıl nedeni bu cadde ilimizin en işlek caddelerinden bir tanesi ve artık insanlar buradan fazla geçmiyorlar. Bu durum uzarsa cadde de esnaf kalamaz diye düşünüyorum. Şevket beyden ricamız biz esnafları dolaşıp görüşmesidir. Sular gidiyor, elektrik gidiyor, esnaf bunlar olmadan ne yapabilir ki.” İfadelerini kullandı.

KİRALAR YÜKSELTİLMEMELİ

Çalışmalardan sonra kiraların yükseltilmemesi gerektiğini söyleyen Hafzullah Kaya, “Çalışmalardan sonra bu caddenin çehresi daha güzel olacak. Fakat kiracıların korkusu ise kiraların yükseltilmesidir. Bu konuda esnafa destek çıkılmalı. Çalışmaların ise 29 Ekim’e kadar biteceğini düşünmüyorum, çünkü ağır ilerliyor. Yetkililerden istirhamımız bu konu ile ilgilenmeleridir.” Dedi. Şevki Aslan

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *