image

Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz, Hasankeyf Kaymakamlığı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Yeşiltepe ÇATOM, Mardin Meydanbaşı ÇATOM ve ASSOS Firmasının ortaklaşa yürüttüğü,  “Kadınlar Üretiyor, Dicle Kalkınıyor” projesinin kapanış programına katıldılar. 

Yeşiltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, kamu kurum yöneticileri, STK Temsilcileri ve çok sayıda  genç kadın girişimci katıldı. 

Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, “Kadınlar Üretiyor, Dicle Kalkınıyor” projesi kapsamında kurs gören kursiyerlerin yapmış olduğu el sanatları sergisini gezerek, kursiyerler ile bir süre sohbet ettiler. 

Proje sorumlusu “Kadınlar Üretiyor, Dicle Kalkınıyor” projesi ile Batman ve Mardin’de yaşayan ve dezavantajlı kişilerden oluşan 15-59 yaş aralığındaki genç kız ve kadınların sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin ya da ekonomik hayatta katılımlarının artırılması ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda Batman’dan 65 Mardin ilinden 50 kadın olmak üzere 115 kadın kursiyer bu projeden faydalanmıştır. Bu proje kapsamında seramik, girişimcilik, 3 boyutlu şekillendirme ve takı eğitimleriyle teknik ve yönetim kapasitelerinin artırılması eğitimleri verildiği bilgisini verdi. 

Vali Ahmet Deniz’in konuşmasıyla başlayan programda, proje kapsamında yürütülen çalışmaların sunumuyla devam etti.  

Konuşmasında Bir ülkenin kalkınıp gelişmesinde kadınların önemli bir paya sahip olduklarını belirten Vali Deniz, kadınların her alanda olduğu gibi üretim alanında da işin içinde yer almaları çok önemli diye konuştu. 

Organize Sanayi Bölgemizde yakın zamanda çoğunluğunu tekstil fabrikalarından oluşacak birçok yeni fabrika açılacağının belirten Vali Deniz, özellikle tekstil alanında ilimiz bölgenin merkezi haline gelecek, bu sayede bu tür projelerde başarılı olan kursiyerlerimizin iş bulma sorunuda büyük ölçüde çözülmüş olacağını ifade etti. 

Konuşmalarının ardından Vali Deniz, katkılarından dolayı Hasankeyf Kaymakamı Baygüven’e plaket taktim ederek, kursa katılan katılımcılara da katılımcı belgesi verdi. 

Programının ardından verilen kokteyle katılan Vali Deniz, kursiyerler ile çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi. Recep Fırat

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *