image

 Proje kapsamında toplam 185 öğrenci 9 görevli olmak üzere 194 kişilik kafile havalimanında düzenlenen törenle Samsun’a uğurlandı. Uğurlama törenine, Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, kamu kurum yöneticileri, çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı. 

Öğrencilerle bir araya gelen Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, öğrencilerle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet ettiler. 

Uğurlama töreninde basın mensuplarına açıklama yapan Vali Deniz, “Bugün İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında ikinci öğrenci kafilesini Samsun’a gönderiyoruz. Ülkemizin doğusundan batısına, batısından doğusuna çocuklarımızın karşılıklı kaynaşması, birbirini tanıması, kardeşlik bilincinin artması adına başlatılan proje çerçevesinde Samsun’a gidecek öğrencilerimizi uğurluyoruz. İlk gezide öğrencilerimiz sevinçli ve mutlulardı. Yüzlerindeki coşku ve sevinç, her şeyin ötesindeydi. Giden her çocuğumuzun dönüşünde bu duyguları kazandıklarını, bu coşkuyu paylaştıklarını görmekten mutluluk duyuyorum. Öncelikle Samsun Valisi Osman Kaymak’a ve güzel ev sahipliğinden ötürü Samsun ilimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Konuşmasının sonunda 21 Ekim Cumartesi günü açılışı yapılacak olan Batman 1. Kitap Fuarı hakkında bilgi veren Vali Deniz, ” Başlattığımız “Batman Her Yerde Okuyor”  kampanyasını taçlandırmak istedik. Kampanyamız çok büyük bir destek gördü, Batmanlılarla birlikte; kafede ve  parkta kitap okuduk. Kitap okumadan gelişme ve kalkınma mümkün değildir” dedi. 

Öğrencileri uğurlayan Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, öğrencilere kitap hediye ederek, iyi yolculuklar temennisinde bulundu.Tören öğrencilerin uçağa yerleştirilmesiyle son buldu. Şevki Aslan

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *