image

 

2014-2015 eğitim öğretim yılının birinci döneminin bitimine doğru öğrenci ve velileri karne heyecanı sarmaya başladı. Velilere önemli tavsiyelerde bulunan uzmanlar, çocuklarının düşük not almaları durumunda, çocuklarını suçlayıcı söylemlerle ümitsizliğe sevketmemeleri konusunda uyarıyor.

Zayıf bir karnenin sorumluluğunun sadece öğrenciye yüklenmemesi gerektiğini ifade eden Psikolog Azad Eşiyok:’’Çocuğun okuldaki başarısı aileden aldığı eğitimle paraleldir. O karne aslında anne ve babanın da karnesidir. ‘Çocuğuyla bir dönem ne kadar kaliteli zaman geçirdi?’ Sorusunun neticesidir o karne’’ diyerek, çocuğun sadece kendi karnesini almadığını, anne ve babasının o dönem ki karnesini de aldığını, söyledi.

  ‘’Suçlayıcı sen dilini kullanmayın’’

Çocukların azarlanmaması, şiddet uygulanmaması ve suçlayıcı ‘’sen’’ dilinin kullanılmaması gerektiğini söyleyen Eşiyok, senden adam olmaz, seni okula zaten boş gönderiyoruz gibi ibarelerin çocuklarda ciddi olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekerken, bu durumların gençlik döneminde olan çocuğunuzu size ve okula karşıt hale getirebileceğini, söyledi. Recep Fırat

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *