image

 

Gerçüş’te bir öğretmen, aşırı soğuklardan ötürü donma ve açlıktan ölme tehlikesi yaşayan başıboş hayvanlara sahip çıkılması için ilçenin en işlek yerlerine afişler asarak halkı duyarlı olmaya çağırdı.

Gercüş’te  son günlerde etkisini arttıran soğuk hava hayatı felç etti. Yoğun kar yağışı ve buzlanmadan ise en çok başıboş ve sahipsiz hayvanlar etkilendi. Kedi, köpek ve kuş gibi hayvanların soğuktan etkilenmelerinin yanında bir yiyecek bir şey bulamamaları, Akburç Köyü İlkokulu öğretmenlerinden Yağmur Yıkıcı’yı harekete geçirdi.İlçe halkını, soğuk günlerde sahipsiz hayvanlara sahip çıkma konusunda daha duyarlı olmaya çağıran Öğretmen Yıkıcı, bu konuda hazırladığı bilinçlendirici afişleri, ilçenin en işlek güzergahlarına astı. 

Girişimiyle ilgili konuşan Yıkıcı, “Kış olması hasebiyle çok soğuk günler geçiriyoruz. Özellikle son günlerde bu daha da çekilemez bir hale geldi. Bu soğuk havalarda sahipsiz hayvanların bu durumunu görünce bir insan olarak yüreğim yandı. Bu konuda seyirci kalmak yerine bir adım atmak istedim. Genelde ilçe halkından özelde ise yetkili tüm kurumlardan bu konuda daha duyarlı, sağduyulu olmasını ve gerekli adımların atılmasını istiyorum” dedi. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *