image

Suriyeli anne ve çocuklarına yönelik vahşi cinayetin toplum vicdanını derinden yaraladığını belirten Şahin, “Sakarya’da tecavüze uğradıktan sonra katledilen 20 yaşındaki Emani Al Rahmun ile 10 aylık erkek çocuğu Halaf Al Rahmun’a ve doğmamış 7 aylık bebeğine reva görülen vahşi cinayet toplum vicdanını derinden yaralamıştır. Yapılan bu vahşi ve iğrenç cinayeti kınıyor, faillerin en ağır cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz. Maktullerin yakınları başta olmak üzere tüm Suriyeli kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz.” Dedi.

İNSAN MÜSVEDDELERİ YETİŞTİ

Savunmasız bir kadına tecavüz ederek onu ve yavrularını hunharca katletmenin mazur görülecek hiçbir tarafının olmadığını belirten Şahin, “İnancın zayıflatılması ve ahlaki değerlerin dejenere edilmesi neticesinde hiçbir kutsal tanımayan, komşusunun namusuna, akrabasının ırzına göz diken, insani değerlerini kaybetmiş vicdan yoksunu insan müsveddeleri yetişmiştir.” İfadelerini kullandı.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ ALLAH’IN EMANETİ

Suriyeli muhacirlerin Allah’ın emaneti olduğunu söyleyen Şahin,”Ülkelerinde yaşanan iç savaştan ve çatışmalı ortamdan kaçıp bizlere sığınan bu kardeşlerimizi Rabbimizin bizlere emanet ettiği misafirler olarak görüyoruz. Onların mağduriyetlerini gidermeyi, ırzlarını ve namuslarını korumayı İslami ve insani bir görev olarak telakki ediyoruz. Halkımızı, Suriyeli kardeşlerimizi sahiplenmeye, mağduriyetlerini gidermeye ve art niyetlilerin provokasyonlarına karşı sağduyulu olmaya davet ediyoruz.” Dedi.

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *