image

İçişleri Bakanlığı, 19-28 Haziran 2017 tarihleri arasında hava ve karadan 835 operasyon gerçekleştirildiğini, örgüte yardım ve yataklık iddiasıyla 866 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yabancı uyruklularla mücadele kapsamında; IŞİD ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 50 kişi, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında; FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 474 kişi, sol örgütlerle mücadele kapsamında; sol örgütle irtibatlı olduğu değerlendirilen 5 kişi gözaltına alındı.

ÖRGÜTLE BAĞLANTILI 3 BİN 252 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan operasyonlarda PKK'den 866, IŞİD'ten 50, FETÖ/PDY'den 474 ve sol örgütlerden 5 kişi olmak üzere toplam bin 395'i çeşitli suçlardan, bin 857'si siber suçlar, planlı asayiş, uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında olmak üzere toplam 3 bin 252 kişi gözaltına alındı. Türkiye genelinde yürütülen operasyonlarda son bir haftada yurt içinde 36'sı ölü, 16'sı teslim, 13'ü sağ olmak üzere toplam 65 kişi etkisiz hale getirildi.

SOKAK SATICILARINDAN 344 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sokak satıcılarına yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında; 23 ilde (Adana, Antalya, Balıkesir, Batman, Çankırı, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Karaman, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat) 344 şüpheli gözaltına alındı.

SİBER SUÇLARDAN 72 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Siber suçlarla mücadelede FETÖ/PDY, PKK, IŞİD gibi örgütleri başta olmak üzere örgüt propagandası yapan, bu örgütleri öven, örgütle iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren bin 161 sosyal medya hesabıyla ilgili çalışma yapıldı, tespit edilen 666 kişiden 72'si gözaltına alındı. Haber Merkezi

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *