image

90 yaşındaki Zeynep Öztürk aldığı yaşlılık maaşının kendilerine yetmediğini, mecbur kaldığı için güneşin altında dilencilik yaptığını belirtti.  Aydınlık Evler Mahallesinde ikamet eden Zeynep nine, “ Yaşlılık maaşı alıyorum fakat bizi geçindiremiyor. Bir oğlum var o da ayakkabı boyuyor. İşsizlikten ne yapacağını şaşırmış durumda. 90 yaşındayım ve geçinemediğimiz için mecbur burada dilencilik yapıyorum.” Dedi.

90 YAŞINDA HALA ORUÇ TUTUYOR

90 yaşında olduğunu ifade eden Zeynep nine dilenirken oruçlu olduğunu belirterek, “ Dilencilik yaparken de orucumu bozmuyorum. Çevremdekiler tutmamamı istiyor fakat benim içimden geliyor. Günde 10 TL topladıysam şükür ediyorum.  Ev kiramız 100 TL olmasına rağmen ödeyemiyoruz. Devletin verdiği maaş bir aylık yemek paramızı bile karşılamıyor.”  İfadelerini kullandı.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ

 Yetkililerden yardım isteyen Zeynep nine, “ Sabah 10’dan akşam ezanına kadar dilencilik yapıyorum. Yetkililerin bize yardım etmesini istiyorum. Oğluma bir iş bulabilirlerse çok mutlu olurum. Yaşımdan ötürü bazı şeyleri unutuyorum. Allah rızası için bu mübarek Ramazan ayında Müslümanlar bize yardımcı olsunlar.” Dedi. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *