image

 Batman’ın işsizlikte Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu söyleyen Özdemir, ilimizdeki ve Türkiye genelindeki birçok sıkıntının sebebinin bürokrasi olduğunu belirtti. Özdemir, bürokrasiyi tedavisi olmayan kansere benzeterek durumun ciddiyetini vurguladı.

İŞSİZLİK KONUSUNU SÖYLEYE SÖYLEYE BİR HAL OLDUK

Referandum sonrası için büyük umutların doğduğunu söyleyen Özdemir," İlimizde Referandum sonrası havadan iş, para yağacak gibi bir algı oluştu. Referandum sonrası az da olsa bir kımıldama var. Bunda baharın etkisi de var tabi ki. Bunlar yeterli değil. Eskiden barış ve terör sözlerini çok kullanırdık şimdi işsizlik konusunu söyleye söyleye bir hal olduk. İşsizlikte Batman'ın sonlarda olması bunu kanıtlıyor.” Dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN BÜROKRATİK ENGELLERİ KALDIRACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ

Hantal bürokrasiyi eleştiren Özdemir, “Türkiye genelinde bizim sıkıntımız bürokrasi. Bunu altını çize çize söylüyorum. Bürokrasi, tedavisi bulunmamış kanser gibi. Bir şey söylenir sadece söylemde kalır. Yukarıdaki yetkililer ne kadar istekli, özverili olursa olsun alt tarafa sirayet etmediği sürece her şey havada kalır. Alt birimlerde sıkıntı varsa sözler havada kalır. Bu referandum sonrası oluşacak sistem İnşallah bu bürokrasinin belini kıracaktır.” İfadelerini kullandı. Şevki Aslan

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *