image

Vali Deniz, zararı çok bilinmesine rağmen insanların çoğunun sigara kullandığını belirterek, “Sigara kullanımıyla oluşan önlenebilir hastalık ve ölümlere dikkati çekebilmek için Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından etkinlik günü olarak belirlenen ‘31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’nde tüm dünyada sigaranın zararlarına dikkat çekilen etkinlikler düzenleniyor. Zararları çok iyi bilinmesine rağmen, dünya nüfusunun önemli bir bölümü maalesef ısrarla tütün ürünlerini kullanmaya devam etmektedir. “ dedi.

Sigara kullanımının halk sağlığı için ciddi sonuçları olan küresel bir sorun olduğunu söyleyen vali Deniz, “ Sigara tüketiminin ve sigara dumanına maruz kalmanın, ölüme, hastalıklara ve sakatlıklara neden olduğu bilimsel bir gerçek. Hepimizin amacı dünyada sağlıklı yaşamaktır fakat sigara kullanımı sağlığımızı tehlikeye atmaktadır. Sağlıklı nesiller için, ülkemizin aydınlık geleceği için sigara başta olmak üzere tüm zararlı alışkanlıkları hayatımızdan çıkarmalıyız. “ ifadelerini kullandı.

ONLAR BIRAKTIYSA SİZ DE BIRAKABİLİRSİNİZ

Sigarayı bırakanları örnek gösteren Vali Deniz, “ Onlar sigarayı bırakmayı başardılar. Siz de başarabilirsiniz, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’nü kendiniz ve sevdikleriniz için yeni bir hayata başlangıç olarak kabul edebilirsiniz. Ülkemizin her köşesine dumansız ortamlar sunan, tütün kontrolü çalışmalarına toplumsal desteğin daha da artırılması temennisiyle saygılar sunuyorum.” Dedi.

Recep Fırat

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *