image

İlimizde okullar arasında Siyer-i Nebi yarışmasının finali yapıldı. Yarışmayı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik düzenledi. Kültür merkezinde yapılan yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve İl müftüsü Turgut Erhan katıldı. Yarışmaya ilimizden 5 okul katıldı. İLUH Anadolu Lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Raman Anadolu lisesi, Batman Anadolu lisesi öğrencileri katıldı. Her okuldan 3 yarışmacı belirlendi. Yarışmayı Batman Anadolu Lisesi kazandı. Raman ve İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri aynı puanı alarak 2.'liği paylaştı.

ÇOCUKLAR SİYER DERSİNE ÇOK MERAKLI

Yarışma hakkında açıklama yapan Kurtaran çocukların siyer dersine çok meraklı olduğunu söyledi. Kurtaran," Bugün yarışmaların en hayırlısını çocuklarımız gerçekleştirdi. Hz. Peygamberin hayatını öğrenme ve hayatına dair bilgilerin kazanılması eğitimimiz içinde yer alan bir meselemiz. Çocuklarımız bu eğitimleri tüm okullarda alabiliyorlar. Çocuklar çok güzel bir şekilde yarıştılar. Sorularımız kolay değildi. Çocuklarımız bu soruların %80 ini doğru cevapladı. Demek ki çocuklarımız Hz. Peygamber'in hayatına, Siyer dersine çok meraklı, çok ilgili." şeklinde açıklamalarda bulundu.

HZ. PEYGAMBER ROL MODELİMİZDİR

Hz. Peygamber'in rol model olduğunu söyleyen Kurtaran, " Hz Peygamber'in hayatı sadece bilgi olsun diye öğretmiyoruz, ayrı zamanda bu bilgileri hayatlarında da uygulasınlar diye öğretiyoruz. Çünkü Hz. Peygamber bizim için rol modeldir. Hz. Peygamberin hayatını kendine şiar edenlerden kötülük çıkmaz inşallah" ifadelerini kullandı. Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *