image

HUZURDAN YANA BİR HAYAT İSTİYORUZ

Bütün esnafların dolaylı olarak zarar gördüğünü söyleyen esnaf Orhan B, “4-5 gündür olaylar yüzünden dükkânımızı açamadığımızdan dolayı zarar gördük. Çıkan olaylarda halk zarar gördü. Özellikle esnafların işyerlerini açmamaları sonucunda herkes kendine göre bu zarardan bir pay aldı. Temennimiz halkın kardeşçe yaşaması ve bu olayların bir daha yaşanmamasıdır. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Batman halkı bunu hak etmedi. Biz huzurdan yana bir hayat istiyoruz.” dedi.
Esnaf Serkan S. ise “5-6 gündür yaşanan olaylar yüzünden dükkânlarımızı açamadık ve bu yüzden maddi olarak zarar ettik. 4-5 gün boyunca eve rızık götüremedik. Olan yine bize yani esnafa oldu. Bu gibi olayların bir daha yaşanmamasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

OLAYLAR TURİZMİ DE ETKİLEDİ


Özellikle hafta sonları turistlerin akınına uğrayan Batman’ın Hasankeyf ilçesinde yaşanan olaylar sonrası ilçenin turizmi büyük bir darbe aldı. Bölgede yaşanan olayların ilçedeki turizme etkisini Sosyal Paylaşım Sitesi Twitter üzerinden değerlendiren Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, “Son günlerde bölgemizde çıkan olaylar turizm sektörüne darbe vurdu. Hasankeyf sokakları hafta sonuna rağmen bomboş.” ifadelerini kullandı.
 

BATMAN’DA YAKILAN İŞ YERİ SAYISI BİNİN ÜZERİNDE

 

Kurban Bayramı’nın 3. günü gece yarısı HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Twitter hesabı üzerinden yayınladığı mesajla sokaklara çıkan PKK/HDP’li saldırganlar, birçok işyerine, kamu kurumlarına, siyasi partilere ve İslami STK’lara saldırmıştı. Bunun sonucunda birçok ilde OHAL ilan edilerek sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Ayrıca şuana kadar binin üzerinde işyerinin yakılmak suretiyle zarar gördüğü açıklandı.  İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *