image

 

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde 19 Mayıs Mahallesinde bulunan Gençlik Merkezine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah, Gençlik merkezinde hukuk kulübü gençleriyle bir araya gelip, fikir alışverişinde bulundu. İl Müdürü Halil Eren, Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran ve gençler tarafından karşılanan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi gençlere yeni anayasa, yeni hukuk kanunlarını anlatarak gelen soruları cevaplayıp önerileri not aldı.

 

Cerrah yaptığı açıklamasında; “16 Nisan’daki referandum seçimlerinde gençliğin hakları zirveyi çıkmış durumdadır. Yaklaşık 100 yıldır, gençler hep geri plana bırakılmışlardır. Günümüzde kendilerini çok iyi yetiştirmiş ve toplumda söz sahibi olabilecek on binlerce gencimiz var. Yeni referandum en çok gençleri ve kadınlara ayrıcalıklı haklar veriyor. Yeni anayasa, hukukta ve yeni insan hakları kanunlarında ciddi düzenlemeler getirilmiştir. Batman’da Hukuk kulübünün olması ve cin gibi pırıl pırıl gençlerin olması beni çok sevindirici.”diye konuştu.

 

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren ise, yapılan ziyareti anlamlı bulduklarını ve gençleri ciddi anlamda önemsediklerini söyledi. Eren; “Günümüz gençliğinin artık toplumun her kademesinde söz almasının zamanı geldi. En önemli noktalarda bile gençlerin görüş ve önerileri dikkate alınacaktır. Batman olarak bu konuda gençliğe ayrıcalıklı haklar ve fırsatlar tanıyacağız.”diye konuştu. Ayrıca yapılan ziyarette Gençlik Merkezlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ecevit de eşlik etti. Mehmet Emin Uraz

 

 

 


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *