Peygamber Sevdalıları Vakfı, 16 Mart 1988'de Halepçe'de yaşanan kimyasal katliamın yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Vakıf, Halepçe Katliamı'nı insanlık tarihinin en büyük sivil katliamlarından biri olarak nitelendirdi ve olayın Batı'nın taşeronluğunu yapan zalimlerin eliyle gerçekleştirildiğini vurguladı.

"Elma Kokusuyla Ölüme Koştular"

Sobadan sızan gaz can aldı: anne ve iki çocuğu hayatını kaybetti Sobadan sızan gaz can aldı: anne ve iki çocuğu hayatını kaybetti

Açıklamada, katliamın vahşeti şu sözlerle ifade edildi: "Savaş uçakları, Halepçe'yi bombaladı. Ortalığa keskin bir elma kokusu yayıldı ve çocuklar kokuya doğru koştu. Son sözleri, 'Daye behna seva te' yani 'Anne elma kokusu geliyor' oldu. Sonra da birer birer Rablerine vardılar..."

"Zulüm İle Âbâd Olanın Sonu Hezimettir"

Vakıf, zulüm ile ayakta durmaya çalışanların sonunun hezimet olacağına inandıklarını belirterek, Bediüzzaman Said Nursi'nin "Zalimler için yaşasın cehennem!" sözünü hatırlattı.

"İnsanlık Tarihinde Kara Bir Leke"

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Halepçe Katliamı'nın insanlık tarihinde kara bir leke olduğunu ve unutulmaması gerektiğini vurguladı. Vakıf, katliamda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, zulme karşı mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

MUSTAFA KAYNAK

Editör: Mehmet Salih Özcan