Birçok mahallede benzer şikâyetlerin dile getirildiği süreçte, vatandaşlar “tüketim aynı kaldı ama fatura arttı” diyerek duruma tepki gösteriyor.
“Bir Ayda Değil, 37–40 Gün Sonra Okundu; Kademe Yükseldi”
Konuyla ilgili konuşan emekli eğitimci yazar Burhan Zengin, yaşadığı apartmandaki çok sayıda daire sakiniyle benzer durumla karşılaştıklarını söyledi.
Zengin, su sayaçlarının normal şartlarda yaklaşık 30 günlük periyotlarla okunması gerektiğini ancak kendi faturasının 37 gün sonra oluşturulduğunu belirterek, bu gecikmenin tüketimi doğrudan üst kademeye taşıdığını ifade etti.
Zengin, tüketim miktarı arttıkça metreküp fiyatının da yükseldiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:
“Su kullanımımız olağan seyrinde devam etmesine rağmen sayaç geç okununca sistem bunu yüksek tüketim gibi değerlendiriyor. Kademe arttıkça birim fiyat yükseliyor, sonuçta aynı kullanım olsa bile fatura beklenenden çok daha yüksek geliyor.”
Mahallelerde Ortak Şikâyet: “Tüketim Aynı, Fatura İki Kat”
Kentin farklı bölgelerinde yaşayan vatandaşlar da son aylarda gelen faturaların önceki dönemlere göre belirgin şekilde arttığını savundu.
Bazı vatandaşlar su fiyatlarında kamuoyuna duyurulmayan bir artış yapıldığı iddiasını dile getirirken, bazıları ise asıl sorunun sayaç okuma sürelerindeki gecikme olduğunu öne sürdü.
Vatandaşlar özellikle düzenli aylık okuma yapılmasını ve tüketim hesaplamalarının daha şeffaf yürütülmesini talep ediyor.




