Başkan Çiftçi'den Esnaf İçin Hızlı Çözüm
Başkan Çiftçi'den Esnaf İçin Hızlı Çözüm
İçeriği Görüntüle

Etkinlik, günlük yaşamdaki zorluklarla mücadelede dini değerlerin rehberliğini vurgulamayı ve özellikle gençlerin psikolojik dayanıklılığını artırmayı hedefledi.

Söyleşinin Detayları

  • Konuşmacı: Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Güler.
  • Yer: Leyla Nasıroğlu Halk Kütüphanesi Kafeteryası.
  • Katılımcılar: Kütüphanede ders çalışan öğrenciler ve Bilim İletişimi Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Ferhat Korkmaz.

Doç. Dr. Güler, programda sınav stresi, hastalık, kaza, kayıp, yalnızlık gibi durumların yaşamın doğal bir parçası olduğuna dikkat çekti. Bu zor zamanlarda dinî inançların bireylere önemli bir psikolojik destek sağladığını belirterek, bunun literatürde dinî başa çıkma olarak adlandırıldığını ifade etti.

Hz. Peygamber’in Örnekliği ve Gençlere Rehberlik

Doç. Dr. Güler, Hz. Muhammed’in (SAV) hayatının, gençlerin karşılaştığı kaygı bozukluğu ve stres gibi durumlarla mücadelede örnek alınabilecek bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.

  • Müslümanların Hz. Peygamber’e duyduğu saygı ve sevginin, bu örnekliğin işlevselliğini artırdığını ve modern bireyler için yol gösterici olduğunu belirtti.
  • Özellikle sınava hazırlık dönemindeki öğrencilere, stresle başa çıkma yöntemleri ve karşılaşılabilecek zorluklara karşı Hz. Peygamber’in hayatından çıkarılabilecek dersler aktarıldı.

Programda ayrıca bireyin psikolojik direncini artıran değerler, toplumsal dayanışmanın güçlendirici yönü ve doğru davranış modellerinin kişisel gelişimdeki önemi konuları üzerinde duruldu.

Söyleşi, katılımcıların hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Kütüphanede “Zorluklarla Başa Çıkmada Hz. Peygamber’in Örnekliği” Söyleşisi (1)

Kaynak: BASIN BÜLTENİ