379

 

Nisan ayı ile alemleri şereflendiren Peygamber Efendimizin Miladi takvime göre dünyaya teşrif günü olan 20 Nisan’a girmenin sevinç, heyecan, mutluluk ve hazzını yaşıyoruz.  

Bilindiği gibi “Kutlu Doğum Haftası” Peygamberimiz Hz.Muhammed'in (S.A.V)’in Miladi olarak doğum günü olan 20 Nisan'ı kapsayan haftadır. 1989'da Diyanet İşleri Başkanlığı 20 Nisanın içinde bulunduğu haftayı Peygamberimizi daha iyi tanımak ve tanıtmak için kutlu doğum haftası olarak gelenekleştirdi ve o günden beri 14-20 Nisan arasında bu hafta kutlanıyor.

Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid-i Nebevi, asırlardır Müslümanlar tarafından ‘Mevlid Kandili’ olarak kutlanmaya devam ediyor. Nisan ayı gelince herkesi ‘Kutlu doğum’ heyecanı ve mutluluğu sarıyor. Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi, birçok Cemaat ve STK bu hafta ve ayda adeta hayırda yarışıyorcasına hizmet aşkıyla kutlu doğum programları tertipliyor. Bu programlar çok şükür ana okullarda bile kutlanmaya başlandı. Bu hizmeti yerine getiren istisnasız herkese teşekkür ediyoruz. ALLAH (CC) hayırlarını kabul etsin.

Şüphesiz bu etkinliklerin en önemli ve yüksek katılımlısı Peygamber Sevdalıları Platformu’nun yıllardır açık alanlardayaptığı yüksek katılımlı yapılan etkinliklerdir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl Kutlu doğum temasını “Vahdet ve Tevhid” olarak belirlerken, Peygamber Sevdalıları Platformu ise “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz.Muhammed (S.A.V.)” olarak belirledi. Tespit edilen ana temaların birbirine yakın olması sevindirici olmakla birlikte bu iki kurumun sonraki yıllarda birlikte ortak tema kullanmalarını arzu ediyoruz.

Peygamber Sevdalıları Platformu, 2016 yılında 300’den fazla noktada düzenleyecekleri Kutlu Doğum etkinliklerinin ilkini 26 Mart’ta Adıyaman’ın Samsat ilçesinde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Pazar günü Diyarbakır’da muhteşem katılımlı ve donanımlı bir etkinlik gerçekleştirildi. İslam Coğrafyasının farklı yerlerinden misafirlerin katılım gösterdiği etkinlikte konuşmacılardan Siyer Araştırmaları Vakfı Kurucu Başkanı Muhammed Emin Yıldırım’ın,"Siz Ümmetin yetimiydiniz, gururu oldunuz. Ümmetin gururuydunuz, kefareti oldunuz. Ümmetin kefaretiydiniz, Ümmetin ümidi oldunuz." sözleri hem etkinliği özetledi hemde kutlu doğum etkinliklerine damga vurdu.

İslam Coğrafyası ve bölgemizin içinde bulunduğu sıkıntılı ortamda mevlid etkinliklerinde ‘Vahdet ve Kardeşlik’ vurgusu yapılması önemli ve anlamlıdır.  Bugün Ümmetin ve bölgemizin kurtuluşunun tek çare ve reçetesi Peygamber Efendimizin ‘şahs-ı manevisi’ şemsiyesi altında toplanmaktır. Ümmetin ve bölgemizin bu duruma düşmesi; ideolji ve ırkların batağına saplanmamızın eseridir. Ümmetin vahdete en fazla ihtiyaç duyduğu bir zamanda ümmet olarak tek yumruk olalım. Tek reçete, Peygamberimizin sancağı altında birleşip dünyaya haykırabilmektir. Bizler, basit ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak, ortak noktamız olan İslam ve Aziz Peygamberimizin şahsı manevisinde bir araya gelmek zorundayız.

Kutlu doğum etkinlikleri bu haftada birçok merkezde ve noktada yapılacak. Ancak bu hafta sonu öne çıkacak ve miting havasında yapılacak olan mevlid etkinlikleri 24 Nisan Pazar günü, İstanbul, Batman ve Van’da gerçekleştirilecek.

Nisan Pazar günü İstanbul, Batman ve Van’da büyük mevlid mitingleri için her yıl olduğu gibi platform yetkili ve gönüllüleri canla başla hazırlıklar yapıyorlar.

Kutlu doğum etkinlikleri çerçevesinde siyer sınavı, salavat kampanyası, şiir ve makale yarışmalarının yapılması da ayrı birer hizmet unsuru olarak karşımıza çıkıyor.

Bizler de Peygamberimizi seven ve ona müştak olan Müslümanlar olarak yapılan anti propaganlara inat, her şekilde kutlu doğum programlarına destek olmamız lazım. Etkinliğe kendimiz dışında tüm yakınlarımızın mazaret aramadan katılmalarını sağlamalıyız. Peygamber sevgisini kalbinde hisseden 7’den 70’e herkesin etkinliklere canla başla katılım sağlayacaklarına inanıyoruz.

 

Yazımızı Ahzab 56 ayetiyle sonlandıralım: “Gerçekten Allah ve Melekleri Peygambere salât ederler. Ey iman edenler! Siz de ona teslimiyetle salât ve selâm edin.” Allahume Salli Âla Seyyidina Muhammed ve Âla âli Muhammed…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *