0

 

Âdem(a.s.)  ilk savaşını şeytanla verdi ve bir anlak unutkanlık sonucu savaşı kaybetti. Yaklaşmaması gereken ağcın meyvesinden tattı, bir anlık gafletine yenik düştü.  Ancak hemen hatasını anladı, pişman oldu, tövbe etti ve affedildi.

Şeytan da yanlış yaptı kibirlendi secdeyi kabul etmedi yenildi…  Yalnız O diretti suçunu itiraf etmedi. Suçunu savundu hatta suçunda ısrar etti beni ateşten yarattın dedi ve secdeyi kabul etmedi. Allah’ın rahmetinden kovuldu, yani lanetlendi.

Allah’u Teala âdemoğullarını yeryüzünde sınavı kazanmaları için bir rehber ve apaçık bir kitapla  gönderdi.Bir emirler silsilesi, bir kılavuz, bir hayat kitabı yani  Kur’an ve birde rehber, yol gösteren ,uygulayıcı bir uyarıcı yani peygamberini gönderdi.

Bir yanda Hz.ademden son peygambere kadar devam eden bir ilmi ve hakikat mirası diğer yanda şeytan ve kandırdıklarından kalan tek dünyalık düşünme mirası.

Her iki varisinde kendince delilleri bulunmakta tabii ki hakikatin delillerini savunmak ve büyük ödül olan Rızayı İlahiye kazanmak ecdadımızdan bildiğimiz gibi kolay olmayacak yol dikenli ve sarp bir yokuş.

Eğer nefis ile yapılacak çetin çarpışmada sağlam, yeterli delil veya tecrübe ile üste çıkmazsak, kurtulmazsak, birçoğunu yenmede hünerli olan nefis bizi yenmede de fazla zorlanmayacaktır.

Özellikle dünyanın hiçbir zaman olmadığı kadar süslü ve cazibeli olduğu bu ahir zamanda şehvet, şöhret ve şerbet (mide) cazibesi altında bombardımana uğrayan insanın kendini kontrol etmesi çok zordur.

Daima lezzet isteyen damak için helal yiyecek, şehvet için sabır veya evlilik, şöhret için dünyanın faniliği gibi hayatımızı kuşatan bütün fısıltılar için kurandan delillerle şeytanın talebesi olan nefse üstün gelinebilir, yoksa ebedi hayat davasını kazanmak imkânsızdır. Fısıltılar devam ettikçe mücadele devam edecektir.

Lezzetli bir yiyeceğin ilk lokmasını terk etmek elbette ikincisini terk etmekten daha kolaydır, çünkü ilk lokma ikincisi için güçlü bir reklamdır.

İkincisi ise birincisini de yanına alarak üçüncüye iştahlanma gücünü artar.

Zaten dördüncü haram ve lezzetli lokma yenildi mi nefis o günkü gıdasını almış ve sana karşı daha da güçlüdür. Artık yenilmeye hazır ol.

Dünyevi haramların, tuzakların çoğu bu şekilde kabukta süslü ilk tadımda lezzetli veya maneviyatta heyecanlı… Hâlbuki hakikatte yılan gibi yumuşak ama öldürücü ,zehirli bal gibi tatlı ama yendikten sonra zehirlidir.

 Güçlü ve tecrübeli bir şeytanın delilsiz davetleriyle Resulullah’ın takipçisi olduğunu iddia eden insan karşı karşıya…

 

 Resulullah'ın programına uyan, Resulün şeytani davetleri reddedip Allah'ın davasına sarılıp sürdürdüğü gibi Resulullah’a yoldaş ve Allah a karşı samimi olanların da muzaffer olacağı kesindir.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *