88

Cumhuriyetle beraber başlayan Kürt meselesi HdPkk üzerinden kanlı bir soruna dönüştü. Bir arpa boyu yol almayan HdPkk, Kürtlerin haklarını öne sürerek Türk solunu meclise sürekli taşıdı. Bu süreçte Türk solunu güçlenirken Kürt seçmeni ise hala eski yerinde kaldı. Bu kadar mücadele niçin yapıldı o zaman? Bu kadar mücadele Kürt coğrafyasının geri kalması için mi? 

HdPkk, kuruluşundan beri Kürtlere kazandırdığı ne var? Ne bir haklarını elde etti, ne de onlara bir değer kazandırdı. Var olan değerlerini de yitirmeye çalıştı. Kürtler, dindar ve namuslu bir halk olarak tarihe kazınmışken görünen tabloda HdPkk, bu algıyı yıkmaya çalışıyor. Biz kimsenin namusu değiliz diye ortalığa sürüyor bazılarını. Kürt gençlerine  batıl ideolojik eğitim vererek, Kürt gençlerini dinsizliğe kurban ederek gayri islami ve gayri ahlaki bir yaşama yönlendiriyor.

 Eskiden Kürtler arasında namaz kılmayan, örtülü olmayan birine rastlanılmazken şimdi ise çok rahat bir şekilde rastlayabiliyoruz. Yaşları HdPkk ile yaşıt ve açık saçık olan, namaz kılmayan bir nesil türedi. Ne haklarını elde ettiler ne de var olan değerlerini korudular. Hala da Kürt gençliği dinsizliğe kurban edilmeye devam ediliyor. Kürt meselesinin sorun olmasının en büyük müsebbibi olan Kemalist zihniyet ve onun partisi olan CHP olmasına rağmen bugün HdPkk, bu parti ile kol kola geziyor. Adeta Kürtleri celladına aşık etme derdinde. Kemalistlerin yapamadığını HdPkk bayrağı devralarak Kürtleri seküler laik bir şekle koymaya çalışıyor. 

Cumhuriyetten beri Kürtlerin hakkını verme noktasında şu anki hükümet kadar ılımlı bir parti göremezler. Güzel adımlar da atıldı. HdPkk'nin çukur siyaseti, barıştan çok savaşa hazırlığı bu süreci baltaladı. Şimdilik ise HdPkk, seküler laik ve ırkçı partilerle beraber hareket etmeye çalışıyor. Kürtlere en büyük zulmü eden Kemalizm, laiklik yani CHP olmasına rağmen bunlara yanaşması niyetinin bozukluğunu gösteriyor. Şimdi ise CHP ile beraber İYİ Partiye yanaşmaya çalışıyorlar. Kandilden mesajlar geliyor. İçerden Demirtaş mektuplar gönderiyor. Demirtaş sosyal medya hesabında İyi Parti'ye bir mesaj gönderdi. Demirtaş, yalvarıyor adete Meral Akşener'e bizi de görün artık diye. Kürt oylarını İyi Parti devletin kadrolarına iyice yerleşsin diye altın tepside sunuyor adeta. İYİ Parti, Kürtlerin sırtından makam sahibi olsa da bu faşist düşüncesinden vazgeçeceklerini sanıyorlarsa aldanıyorlar? Erdoğan'ı düşürme adına Kürt seçmenini ırkçı ve Kemalistlere kurban etmeye hazır bir zihniyet var ortada. 

HdPkk'nin amacı Kürt meselesini çözmek değil. Kürt meselesini kangren haline getirip, sürekli bundan nemalanmaktır. Kürt meselesini bir ticarethane gibi kullanıyorlar. Her seçimde Kürtleri yavaş yavaş kurbağa misali dinden uzaklaştırarak birilerini meclise taşıyorlar. Diyeceksiniz HdPkk yöneticileri bunu görmüyor mu? HdPkk yöneticileri bunu zaten biliyor. Halkımız bu örgütün kötü niyetini bir türlü görmüyor veya görmesine engen olunuyor. CHP, HdPkk ve İYİ Parti vb. dünya-makam menfaatini önceleyen ve yerli olmayan bu partiler, Kürtlere bir şey veremezler. Kürtlerin yarasına merhem olamazlar. Kürtler, madem dindarlar o zaman hem dinleri hem de dünyalarını mamur edecek bir partiye ihtiyaçları var. O da şu anda HÜDA PAR olarak gözükmektedir. Akl-ı selimle olaylara bakanlar bundan ötesini göremezler. Gel gör ki bunun için de insanın biraz feraset sahibi olması gerekir. Rabbim, hakikati arayanlar için feraset nasip etsin inşallah. 

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *