152

İslami ve insani ne kadar sivil toplum örgütü varsa şu anda tamamı depremin vurduğu bütün noktalarda hayırda yarışmaktalar.

Gün geçtikçe bu yarış daha da hızlanmaktadır. Hayırda yarışan bu STK’lar arama ve kurtarma faaliyetlerinden sonra yoğun bir şekilde sahaya inmiş durumdalar. Bir anlamda artık sadece onlar var diyebiliriz.

Allah’ım, ne kadar da çoklarmış, haber kaynaklarına bir göz attım, saymaktan yoruldum, eksiksiz hepsi de oradalar. Önceden bildiklerimizin yanı sıra isimlerini yeni duyduğumuz sayısız dernek ve vakıf kalbimizin heyecanla atmasına sebep oluyor.

Sadece deprem bölgesinde değiller, depremzedeler nereye gitmişlerse aynı zamanda oradalar. Öyle ya, depremden mağdur olan insanımız yurdun dört bir yanına dağılmış durumdu, elhamdülillah derneklerimiz varıp buluyor onları, sahipleniyor, bağrına basıyor.

 Dikkat ederseniz İslami ve insani duyarlılığa sahip olan her birimiz söz konusu bu STK’larla az çok bir ilişkimiz var. Diyebiliriz ki insanımızın tamamına yakını bu STK’lar üzerinden örgütlenmiş sayılırız. Bunun anlamı, sahada koşuşturan bu kardeşlerimiz hepimiz adına koşuşturmakta, hepimizin desteğiyle oradalar.

Ne güzel bir şey, bizzat oraya gidemeyenlerin yardımlarını ulaştırıyorlar. Hani Lokman Aleyhisselam oğluna demişti ya;

“Yavrucuğum, yaptığın iş bir hardal tanesi ağırlığınca olsa ve bir kayanın içinde yahut göklerde veya yerin dibinde bulunsa bile Allah onu çıkarıp getirir. Çünkü Allah Latîf’tir/dakik olup sezemediklerinizi de bilir.”(Lokman 16)

Rabbimiz Müslümanların canhıraş bu koşuşturmasını izliyor, görüyor, biliyor ve rahmet nazarıyla bakıyor.

Eğer bilirseniz bu ülke insanı için bundan daha büyük bir kazanç yoktur ve bundan dolayı biz yarınlarımızdan ümitliyiz, Rabbimiz bizi terk etmeyecek, bize sahip çıkacaktır.

Ve biliniz ki eğer Rabbimiz bize sahip çıkar ve merhamet nazarıyla bakarsa başka hiçbir şeye gerek yoktur.

Aman ha şeytan aramıza girmesin, belirli bir zaman sonra “canım devlet onlara verilecek her şeyi verdi” gibisinden bizimle deprem mağduru kardeşlerimizin arasını soğutmasın. Bunun sonu çok büyük bir felakettir. Her kim buna benzer şeyler söylemeye ve duymaya başlarsa bilsin ki bu büyük bir fitne ve bozgunculuktur.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *