160

Telefon veya internet üzerinden yaptığımız konuşmalar görüşmeler sakın bizi aldatmasın. Sevdiğimiz mümin kardeşlerimizi mutlaka ziyaret edip yüz yüze görüşüp kucaklaşmalıyız.

Ancak görüşmemizin buluşmamızın imkânsız olduğu durumlarda kullanalım interneti, telefonu.

Mümin mümini gördüğünde her şey bir yana öncelikle Rabbini hatırlar. Çünkü Peygamber Aleyhisselam “ Sizin en hayırlınız, görüldüğünde Allah hatırlanandır” buyurmaktadır.

Zaten ziyaretleşmek Müslümanlar için başlı başına bir yükümlülük, sılayı rahim müminlerin önemli bir vasfıdır.

Bir de bu ziyaretlerin sadece Allah’ı razı etmek için yapıldığını düşünün.

Bir kısmında namaz ve daha çok sahabe hayatı anlatmak üzere epeyden beri yollardayım. Vardığım her yerde karşılaşıp kucaklaştığım her müminle gözlerimizin ışığı parlıyor, gerçekten enerji doluyoruz. İster ilk defa karşılaştıklarımız olsun ister önceden tanıdıklarımız olsun, elhamdülillah her biri ayrı bir feyiz ve huzur veriyor.

Düşünüyorum da acaba müminlerden başkaları da böyle bir avantaja sahip midir?

Unutmayalım, bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerin başında enerji, moral ve motivasyon gelmektedir. Bunu en kolay temin etmenin yolu da Allah için ziyaretleşmektir.

Ziyaretleşmek için sayısız sebep vardır; düğünlerimiz, hastalıklarımız ve cenazelerimizle birlikte etkinliklerimiz önemli bir yer tutmaktadır.

Hele aynı şehirde yaşayan kardeşlerimizin birbirlerini ziyaret etmemeleri bağışlanacak bir suç değildir.

Bakıyorum da İslam adına çalışma yapan kardeşlerimiz içinde en başarılı olanlar en çok ziyaretleşme yapanlardır.

O halde kalkın, bir kardeşinizi ziyaret edin, üzerinizdeki stresi ve sıkıntıyı atın, hem de varacağınız kardeşe de huzur ve mutluluk verin.

Unutmayalım, pandemi müminlere bu anlamda büyük bir darbe vurmuş, ziyaretlerimiz kesintiye uğramıştır. Bize düşen bunu çabucak telafi etmektir.

Yine unutmayalım ki İslami çalışmalara en büyük darbeyi soğukluk, kopukluk, iletişimsizlik indirmektedir.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *